ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχούν οι εστιάτορες για αβεβαιότητα τιμών – Αυξήσεις μέχρι 20% τον Φεβρουάριο

Ανησυχούν οι εστιάτορες για αβεβαιότητα τιμών – Αυξήσεις μέχρι 20% τον Φεβρουάριο

Ορατές είναι οι αυξήσεις σε εστιατόρια και κέντρα αναψυχής σε αρκετές περιοχές του νησιού λόγω της αύξησης των τιμών σε βασικά αγαθά.

του Αντώνη Αδάμου

Αντίθετη είναι η εικόνα στα παράλια όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτος Θρασυβούλου. «Εκεί οι επιχειρηματίες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές τόσο για τους τουρίστες όσο και την ντόπια αγορά για να παραμείνουν ανοικτοί όσο τον δυνατόν περισσότερο κατά τη χειμερινή περίοδο», σημείωσε ο κ. Θρασυβούλου.

Έρχονται ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις
Ενδέχεται να υπάρξει αύξηση μέχρι και 20% στις τιμές των μενού των εστιατορίων με ορίζοντα τον Φεβρουάριο 2022, όπως αποκάλυψε στην ιστοσελίδα μας ο κ. Θρασυβούλου. «Οι παραγγελίες για τα τρόφιμα και άλλα αναλώσιμα γίνονται ανά εποχή. Τώρα τον Δεκέμβριο γίνονται οι παραγγελίες για τον Φλεβάρη», εξήγησε.

Ιδιαίτερη ανησυχία στην επισιτιστική βιομηχανία προκαλεί η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά όπως αλεύρι και ψωμί αλλά και η συνεχής αστάθεια που παρατηρείται στις τιμές των φθαρτών προκαλούν τεράστια

Ζητούν πλαφόν στα βασικά αγαθά
Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου, επιβάλλεται να υπάρξει μείωση τιμών αλλά και επιβολή πλαφόν σε βασικά προϊόντα. Όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα μας, πρέπει να βρεθεί μία λύση άμεσα καθώς η διαφορά των τιμών των βασικών αγαθών από τη μία μέρα στην άλλη είναι τεράστια και μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

«Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι αν θα συνεχίσουμε να εισαγάγουμε τα πάντα από το εξωτερικό ή θα επενδύσουμε στην εγχώρια παραγωγή. Δυστυχώς ως νησί που εισάγει τα πάντα από έξω, εξαρτόμαστε σημαντικά από τις τιμές των μεταφορικών», υπέδειξε ο κ. Θρασυβούλου. Η ΟΣΙΚΑ θα επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για να συζητήσουν το θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top