ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματσάκης για ανεμβολίαστους γιατρούς: «Να πάεις σπίτι σου…» - «Έχουμε ένα «κουτσό ΓεΣΥ…δουλεύουν ώρες γραφείου με τεράστιες αμοιβές»

Ματσάκης για ανεμβολίαστους γιατρούς: «Να πάεις σπίτι σου…» - «Έχουμε ένα «κουτσό ΓεΣΥ…δουλεύουν ώρες γραφείου με τεράστιες αμοιβές»

Ο Ιατροδικαστής και πρώην βουλευτής Μάριος Ματσάκης μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» σχολιάζοντας για το Γενικό Σχέδιο Υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί και νοσηλευτές.

«Είναι αδικαιολόγητη η θέση του ΟΑΥ και είναι ένα από τα μεγάλα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στο ΓεΣΥ», είπε ο κύριος Ματσάκης.

Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του συστήματος παραμένουν ζητήματα που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν, όπως είναι η μη χορήγηση καινοτόμων φαρμάκων σε ασθενείς», συνέχισε.

Διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι εναντίον του ΓεΣΥ, ωστόσο ζήτησε την εφαρμογή ενός σωστού ΓεΣΥ, καθώς αυτό που υπάρχει τώρα πιστεύει ότι «είναι γεμάτο τρύπες»

«Οι προσωπικοί γιατροί οι οποίοι αμείβονται με τεράστιες αμοιβές μέχρι και €300,000 ευρώ τον χρόνο «εργάζονται ώρες γραφείου και όχι Σαββατοκύριακα, ούτε αργίες, ούτε βράδια», είπε συγκεκριμένα.

Δίνοντας ένα παράδειγμα εκτός Κύπρου ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι στην Αγγλία, όπου εκπαιδεύτηκε  και ο ίδιος, όταν είσαι προσωπικός γιατρός υπάρχουν τρείς-τέσσερις-πέντε γιατροί μαζί που λειτουργούν ένα ιατρείο με βάρδιες καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. «Δεν γίνεται να είσαι προσωπικός γιατρός και να δουλεύεις από τις οκτώ το πρωί μέχρι τη μία και από τις τέσσερις μέχρι τις έξι το απόγευμα. Ούτε γίνεται  ιδιωτικά νοσηλευτήρια να είναι στο ΓεΣΥ και να μην έχουν Πρώτες Βοήθειες. Αυτά δεν είναι νοσοκομεία.»

«Έχουμε ένα οργανισμό ασφάλισης υγείας, με λειτουργούς που παίρνουν πλουσιοπάροχα ποσά για μισθούς και έχουμε ένα «κουτσό Γεσυ», τόνισε.

Ο κύριος Ματσάκης ανέλυσε επίσης την άποψη που εξέφρασε στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook περί υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατρών και νοσηλευτών κατά του κορωνοϊού, η οποία προκάλεσε "θύελλα" αντιδράσεων.

«Η συντριπτική πλειοψηφία του ιατρικού – επιστημονικού κόσμου σε όλη την υφήλιο μας λέει ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα μετάδοσης από άτομα ανεμβόλιαστα σε σύγκριση με άτομα εμβολιασμένα.  Πως είναι δυνατόν να δεχόμαστε εκείνοι που είναι στην πρώτη γραμμή, πολλοί εκ των οποίων είναι και ευάλωτοι, να τους επιτρέπουμε να μην είναι εμβολιασμένοι»

«Εάν θέλεις αγαπητέ συνάδελφε γιατρέ ή φίλε νοσηλευτή να βλέπεις ασθενείς σε ένα νοσοκομείο, πρέπει υποχρεωτικά να είσαι εμβολιασμένος. Εάν δεν θέλεις να το πράξεις και μπορείς να είσαι σε μια θέση που να μην έρχεσαι σε επαφή με ασθενείς, τότε να αναλάβεις διοικητικά καθήκοντα. Εάν όχι, τότε να πάεις σπίτι σου διότι είσαι γιατρός και νοσηλευτής, δεν είσαι ο καθένας στο δρόμο»

Καταληκτικά, ο κύριος Ματσάκης επισήμανε ότι δεν είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top