Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

Ο Αβέρωφ συγχαίρει την Πυροσβεστική Υπηρεσία – «Να μην ξανά θρηνήσουμε θύματα»

22.11.2021
15:35
Πολιτική

Τον κεντρικό πυροσβεστικό σταθμό Λάρνακας επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές κ. Γιώργο Κάρουλλα, κ. Πρόδρομο Αλαμπρίτη και στελέχη του κόμματος. Ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Πολύβιος Χατζηβασιλείου δήλωσε υποδεχόμενος τον κ. Νεοφύτου τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που έχουμε τον αγαπητό Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού μαζί μας. Αυτές οι επισκέψεις, μας τονώνουν και το ηθικό και μας δίνουν και τη δύναμη να συνεχίσουμε. Να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα για τη στήριξη τους στην προσπάθεια μας που κάναμε για να αυτονομηθούμε, με τη στήριξη όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως. Να πω ότι τα τελευταία χρόνια και δη η κυβέρνηση μας είναι στο πλευρό μας. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για αλλαγή τόσο του πεπαλαιωμένου στόλου και του εξοπλισμού μας αλλά και ένα κτηριακό πρόγραμμα το οποίο ήδη είναι στο μέσον του προγράμματος. Έχουμε παραδώσει τον σταθμό της Λεμεσού, ο σταθμός του Βασιλικού, ένα άλλο στολίδι για εμάς, παραδίδεται τέλος του μήνα. Έχουν επίσης παραδοθεί και λειτουργούν ο σταθμός του Πέρα Χωρίου Νήσου, ο σταθμός της Αθηένου. Είμαστε στο κατασκευαστικό στάδιο του υποσταθμού Κυβίδων και ξεκινά επίσης και το πρώτο τρίμηνο του 2022 ο σταθμός υπαίθρου Πάχνας, ένας νέος σταθμός στη θέση του παλιού σταθμού. Επίσης το 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες του δεύτερου σταθμού της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου στην Αγία Νάπα.

Θα είναι και εκείνος ένας άλλος σταθμός εφάμιλλος των σταθμών που παραδώσαμε ήδη και έχουν ένα σχεδιασμό τα επόμενα 10 χρόνια να είμαστε πλέον από σταθμούς άρτια στελεχωμένοι και επίσης να μην έχουν το είδος του σταθμού που έχουμε εδώ. Βλέπετε έχουμε ένα σταθμό, είναι πλέον ο πιο παλιός μας σταθμός 63 χρονών περίπου, κτίσμα του 1958. Έχει γίνει μια προμελέτη πέρσι τον Δεκέμβριο η οποία κατέδειξε ότι στο σημείο αυτό αν και ο χώρος μας δεν είναι ο χώρος ο οποίος θα μπορούσε να κτιστεί ένας σταθμός τύπου Βασιλικού, τύπου Λεμεσού, εν πάση περιπτώσει για τον σταθμό εδώ έχουμε σχέδια για να τον αναπτύξουμε κατακόρυφα, 3 ορόφους με υπόγειο και φαίνεται ότι θα γίνει ένας πάρα πολύ ωραίος σταθμός, σύγχρονος ο οποίος να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στο οποιοδήποτε επεισόδιο στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής 

«Το Σάββατο μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρακολουθήσαμε τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στη Λεμεσό. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναβαθμίζεται. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριε Αρχιπύραρχε έχετε την πλήρη αυτονομία. Αυτό που άξιζε εδώ και δεκαετίες στην Υπηρεσία σας, που μετεξελίσσεται όχι μόνο στο να δρα σε θέματα φωτιάς αλλά και να βοηθά τους συνανθρώπους μας, επιχειρήσεις, την κοινωνία, δήμους και οργανωμένα σύνολα και λόγω των καιρικών συνθηκών από καιρικά φαινόμενα. Πράγματα που τα ζούμε καθημερινά λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου τόσο σε εσάς όσο και στους συνεργάτες σας, στο σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης Κύπρου για το αξιολογότατο έργο που επιτελούν και με μια ευχή. Να μην ξανά θρηνήσουμε θύματα. Αυτές οι εφιαλτικές εμπειρίες του μαύρου Ιούλη του 2011, να μην τις ξαναζήσει η κυπριακή κοινωνία, ούτε το Πυροσβεστικό Σώμα. Να επαναλάβω τη στήριξη μας, τα συγχαρητήρια μας για την εξαίρετη δουλειά και είμαι σίγουρος όπως έχετε πει, πως η κυβέρνηση μας προχωρεί και στην αναβάθμιση των υποδομών αλλά και του εξοπλισμού ούτως ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου να είναι μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή υπηρεσία».

Δείτε το βίντεο: