ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Το ψευδοκράτος θα ζήσει «ανεξάρτητο και ελεύθερο» με τη στήριξη της Τουρκίας -

Τατάρ: Το ψευδοκράτος θα ζήσει «ανεξάρτητο και ελεύθερο» με τη στήριξη της Τουρκίας -

Με τη στήριξη της Τουρκίας το ψευδοκράτος θα ζήσει ανεξάρτητη και ελεύθερη, είπε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας ότι δεν θα κάνουν καμία υποχώρηση από τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με την «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Σεγίτ Τορούν και αντιπροσωπεία του κόμματος, που πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ, αναφερόμενος στη δήλωση ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι αναχρονιστικές και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποδεικνύεται ως μηχανισμό ασφαλείας, είπε ότι ποτέ δεν θα παραιτηθούν από τις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Αναφέροντας ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν «απαράδεχτες απαιτήσεις» στο νησί και στη Μεσόγειο και ότι προσπαθούν να μεταβάλουν την ισορροπία εναντίον των Τουρκοκυπρίων, ο κ. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος μαζί με την Τουρκία υπεραμύνεται τα συμφέροντά τους και θα συνεχίσουν να τα υπεραμύνονται.

Διατυπώνοντας εκ νέου τον ισχυρισμό ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων για αυτοδιάθεση παραμένει.

Σημειώνοντας ότι ο αριθμός των Τουρκοκύπριων στο νησί θεωρείται λίγος, ο Τατάρ είπε ότι στο εξωτερικό, σε χώρες όπως στην Τουρκία, Ευρώπη, Καναδά και Αυστραλία υπάρχουν πολύ περισσότεροι Τουρκοκύπριοι από ό,τι στα κατεχόμενα.

Ο αντιπρόεδρος του CHP Τορούν δήλωσε ότι υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος, λέγοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη στήριξη τους σε θέματα, όπως την άρση των « εμπάργκο» και την αναγνώριση του ψευδοκράτους ως «κράτος».

Εξάλλου σε δηλώσεις του, σε ετήσιο μνημόσυνο «ηρώων» στο κατεχόμενο Καζάφανι, ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε ότι οι αποτελεσματικές και οι ντε φάκτο εγγυήσεις της Τουρκίας καθώς και η ύπαρξη των τουρκικών στρατευμάτων είναι η μόνη εγγύηση για την ειρήνη στο νησί, γράφει σε δημοσίευμα της η «Κίπρις».

Σύμφωνα με την «Γκιουνές» ο Ερσίν Τατάρ είχε συνάντηση χθες και με το βουλευτή της Αλεξανδρέττας Χουσεϊν Σιάνβερντι του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), τον πρόεδρο νεολαίας του AKP στα κατεχόμενα Φαντίλ Σιάνβερτι, καθώς και το διευθυντής της τουριστικής εταιρείας Σιάνβερτι Μουσταφά Σιάνβερτι.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση, ο Τατάρ είπε ότι πιστεύει ότι τέτοιου είδους επισκέψεις και επαφές είναι σημαντικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία.

Ο κατοχικός στρατός η μόνη εγγύηση για να ζήσουν με ασφάλεια οι Τ/κ, είπε ο Ερσίν Τατάρ

Δεν θα παραιτηθούν ποτέ από τις εγγυήσεις της Τουρκίας, είπε τη Δευτέρα ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σημειώνοντας πως ο τουρκικός στρατός είναι η μόνη εγγύηση των Τουρκοκυπρίων να ζήσουν μέσα σε ασφάλεια.

Ο κ. Τατάρ είχε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τουρκίας (TGF), που βρίσκεται παράνομα στα κατεχόμενα για επαφές, καθώς και με τον πρόεδρο της «ένωσης Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων» Ρεσάτ Ακάρ, ο οποίος εξελέγη ως πρόεδρος των διεθνών σχέσεων της ομοσπονδίας δημοσιογράφων Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντιγιαλόγκ».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Τατάρ χαιρέτισε την Τουρκική Δημοκρατία και το λαό της, που στέκεται πάντα δίπλα από τον τουρκοκυπριακό «λαό», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας που βρίσκονται στα κατεχόμενα.
 
Αναφερόμενος στη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων με την Τουρκία επωφελούμενοι από την τεχνολογία και τους διαύλους επικοινωνίας, ο Τατάρ διατύπωσε εκ νέου τη θέση του για το Κυπριακό ότι μια συμφωνία πρέπει να είναι στη βάση της ύπαρξης δύο κρατών, που ζουν πλάι-πλάι, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top