ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Μετά έρχεται πρόστιμο

Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Μετά έρχεται πρόστιμο

Μόνο 190 χιλιάδες περίπου φορολογούμενοι, που είτε έχουν την υποχρέωση ή όχι, υπέβαλαν, μέχρι στιγμής, την φορολογική τους δήλωση για το έτος 2020.

του Αντώνη Αδάμου

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline η Λειτουργός Α’ του Τμήματος Φορολογίας Ειρήνη Ιωάννου ο αριθμός αυτός υπολογίζεται στο 64% συγκριτικά με όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση την περσινή χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση για υποβολή δήλωσης έχουν όσα φυσικά πρόσωπα που το μικτό ολικό εισόδημά τους ξεπερνάει τις €19,500 κατά το 2020. Το μικτό ολικό εισόδημα περιλαμβάνει εισοδήματα μεταξύ άλλων από εργασία, ενοίκια, τόκους και μερίσματα. Σημειώνεται πως όσα φυσικά πρόσωπα έχουν μικτό ολικό εισόδημα κάτω από €19,500 έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση αλλά όχι την υποχρέωση.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ηλεκτρονικά μέσω TaxisNet λήγει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 11:59 μ.μ.

Θέμα κουλτούρας η καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων
«Αναμένουμε ότι όσοι έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν αίτηση θα το πράξουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Η καθυστέρηση είναι θέμα καθαρά κουλτούρας. Το Τμήμα Φορολογίας έχει καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες για ενημέρωση των φορολογημένων εδώ και 4,5 περίπου μήνες που άνοιξε η υποβολή», δήλωσε στην ιστοσελίδα μας η Λειτουργός Α’ του Τμήματος Φορολογίας.

Πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων
Σύμφωνα με την κα Ιωάννου, όσοι έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν αίτηση, εάν δεν το πράξουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τότε θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο €100.

Σε περίπτωση όμως που προκύπτει πρόσθετος φόρος για πληρωμή, τότε το ποσό εκείνο επιβαρύνεται με πρόσθετο φόρο 5%, άλλη πρόσθετη επιβάρυνση 5% και πλέον τόκο μέχρι την πλήρη εξόφληση του ποσού.

Περιπλέκει τη διαδικασία ο υπολογισμός εισφορών στο ΓεΣΥ
Δυσκολεύει τους πολίτες ο τελικός υπολογισμός του φόρου λόγω των εισφορών στο ΓεΣΥ. Όπως εξήγησε η Ειρήνη Ιωάννου, υπήρχε διαφορετικός συντελεστής για τις εισφορές στο ΓεΣΥ τους πρώτους πέντε μήνες του 2020.

Το Τμήμα Φορολογίας συμβουλεύει τους πολίτες να εξασφαλίσουν το έντυπο ΤΦ63 (Πιστοποιητικό αποδοχών από τον εργοδότη) στο οποίο περιλαμβάνονται ο μισθός, οι εισφορές στο ΓεΣΥ και άλλα ταμεία για τη διευκόλυνση της υποβολής της αίτησής τους. Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να παρέχει το συγκεκριμένο έντυπο στους υπαλλήλους τους.

Βοηθητικό υλικό για τη συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσης για το 2020 μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top