ΔΙΕΘΝΗ

Φυλακίστηκε άδικα για 43 χρόνια και πλέον είναι εκατομμυριούχος - ΒΙΝΤΕΟ

Φυλακίστηκε άδικα για 43 χρόνια και πλέον είναι εκατομμυριούχος - ΒΙΝΤΕΟ

Η πολιτεία του Μιζούρι δεν του δίνει… δολάριο τσακιστό για την άδικη καταδίκη και το «GoFundMe» έκανε πάλι το θαύμα του. Αυτή που τον καταδίκασε αυτή τον ελευθέρωσε!


Ένας άνδρας στο Μιζούρι των ΗΠΑ, που αθωώθηκε όμως αφού πέρασε τα τελευταία 43 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ, θα γίνει εκατομμυριούχος, ύστερα από την εκστρατεία που διενήργησε το «GoFundMe». Ο 62χρονος Κέβιν Στρίκλαντ, αν και φυλακίστηκε άδικα για 43 χρόνια, κάτι που συνιστά την 7η μεγαλύτερη παράνομη φυλάκιση στις ΗΠΑ και τη μεγαλύτερη στο Μιζούρι, εν τούτοις δεν θα λάβει καμία οικονομική βοήθεια από την πολιτεία.

Κι αυτό γιατί, η Πολιτεία του Μιζούρι, αποζημιώνει μόνο τους κρατούμενους που αθωώθηκαν μέσω αποδεικτικών στοιχείων DNA, όχι μέσω αυτόπτων μαρτύρων.

Έτσι το «GoFundMe» που δημιουργήθηκε από το Midwest Innocence Project έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 1.310.650 δολάρια και συνεχίζει, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 1.200.000 δολαρίων. Φυσικά μιλάμε για δωρεές από πολίτες επώνυμους και κυρίως μη.

«Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας! Όλα τα χρήματα πηγαίνουν απευθείας στον κ. Στρίκλαντ, στον οποίο η πολιτεία του Μιζούρι δεν θα παράσχει δεκάρα για τα 43 χρόνια που του έκλεψαν» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

 

Όταν ήταν μόλις 18 ετών, ο Κέβιν Στρίκλαντ κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε μια τριπλή δολοφονία το 1978, όπου τέσσερις ύποπτοι έδεσαν τέσσερα θύματα τη στιγμή που λεηλάτησαν ένα μπανγκαλόου.

Τρία θύματα πυροβολήθηκαν θανάσιμα - ο 20χρονος Τζον Γουόκερ, η 22χρονη Σέρι Μπλακ και ο 21χρονος Λάρι Ίνγκραμ- ενώ η Σίνθια Ντάγκλας κατάφερε να ξεφύγει αφού έκανε πως ήταν νεκρή.

Η Ντάγκλας κατάφερε να αναγνωρίσει τους υπόπτους Βίνσεντ Μπελ 21 ετών, και Κιλμ Άντκινς 19 ετών, αλλά δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τους υπόλοιπους δύο. Ο ένας εκ των οποίων είχε μια καφέ χάρτινη σακούλα πάνω στο κεφάλι του.
Περιέγραψε έναν ύποπτο στον φίλο της αδερφής της, ο οποίος υπέδειξε ότι ο δράστης μπορεί να ήταν ο Κέβιν Στρίκλαντ. Η Ντάγκλας στη συνέχεια τον ταυτοποίησε και ο Στρίκλαντ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για 50 χρόνια. Ωστόσο, η Ντάγκλας ανακάλεσε αργότερα την κατάθεσή της, λέγοντας ότι ο Στρίκλαντ είχε «κατηγορηθεί άδικα».

Γράφοντας στο Midwest Innocence Project, είπε: «Ήμουν η μόνη αυτόπτης μάρτυρας και τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα τότε, αλλά τώρα ξέρω περισσότερα και θα ήθελα να βοηθήσω αυτό το άτομο αν μπορώ».
Το BBC αναφέρει ότι οι εισαγγελείς στην κομητεία Τζάκσον άρχισαν να εξετάζουν την καταδίκη του Στρίκλαντ τον περασμένο Νοέμβριο και ενέκριναν μια πρόταση για την απαλλαγή του Στρίκλαντ την Τρίτη 23 Νοεμβρίου. Ο δικαστής Τζέιμς Γουέλς διέταξε την άμεση απελευθέρωση του: «Κανένα φυσικό στοιχείο δεν ενέπλεξε τον Στρίκλαντ στην τριπλή ανθρωποκτονία. Αντίθετα, καταδικάστηκε αποκλειστικά βάσει της κατάθεσης αυτόπτη μάρτυρα της κα. (Σίνθια) Ντάγκλας, η οποία στη συνέχεια ανακάλεσε τις δηλώσεις της που τον αναγνώρισαν ως έναν από τους τέσσερις δράστες».


Μιλώντας για την αθώωση του Στρίκλαντ, ο εισαγγελέας της κομητείας Τζάκσον, Τζιν Πίτερς Μπέικερ, είπε σε μια δήλωση του: «Το να πούμε ότι είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι και ευγνώμονες είναι υποτιμητικό. Αυτό αποδίδει δικαιοσύνη - επιτέλους - σε έναν άνθρωπο που έχει υποφέρει τραγικά τόσο πολύ ως αποτέλεσμα αυτής της άδικης καταδίκης».

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top