ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωταγώγησε το δέντρο της Αγοράς Λεμεσού σε φιλανθρωπική εκδήλωση η Αννίτα

Φωταγώγησε το δέντρο της Αγοράς Λεμεσού σε φιλανθρωπική εκδήλωση η Αννίτα

Συνολικά 12 χιλιάδες ευρώ για το Κέντρο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων του Παιδιού «Το Άλμα», συγκεντρώθηκαν σε φιλανθρωπική εκδήλωση με κεραμικές καρδούλες, που τοποθετήθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αγοράς Λεμεσού  και που φωταγώγησε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, με την Πρόεδρο της Βουλής να εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας «νερό και χΡώμα, κεραμίστριας Άντρης Ευριπίδου Αταλιώτη.
 
«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας αυτόν τον ιερό σκοπό», είπε και πρόσθεσε πως, «όλοι φτιάξαμε μια καρδούλα και δεν χρειαζόμαστε ευχαριστίες, γιατί είναι την ευθύνη μας όλοι που θα πρέπει να αναλογιστούμε».
 
Ιδιαίτερα εμείς, συνέχισε η κ.Δημητρίου,  που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, «γιατί πρέπει να υπάρξει ένας ευπρεπής χώρος να στεγάσει το Άλμα, γι αυτά τα παιδιά, με όλες τις υπηρεσίες, με φιλικά προσκείμενους χώρους, ένα χώρο που θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά να τύχουν πραγματικά της περίθαλψης που χρειάζονται».
 
Άνθρωποι όλων των ηλικιών,  πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας θέλησαν, για δεύτερη χρονιά, να στηρίξουν τον συνάνθρωπο τους, μέσα από αυτήν την εκδήλωση, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας πως «αυτή είναι η Κύπρος για την οποίαν είμαστε και θα είμαστε περήφανοι, αυτή είναι η Κύπρος που θέλουμε».
 
Ευχήθηκε δε το όραμα να γίνει πραγματικότητα και η πρωτοβουλία θεσμός, ώστε να στηριχθεί το Κέντρο, ένα πρόγραμμα έγκαιρης παιδικής παρέμβασης του Ιδρύματος «Θεοτόκος», που στεγάζεται στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Την εκδήλωση χαιρέτησε, μεταξύ άλλων, και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος συνεχάρη την Άντρη Ευριπίδου Αταλιώτη «η οποία πέρσι συγκίνησε μια ολόκληρη πόλη με τις καρδούλες της και αυτό επαναλαμβάνεται φέτος με μεγαλύτερη επιτυχία».
 
Εκφράζοντας τη βεβαιότητα του πως η πρωτοβουλία θα γίνει θεσμός, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως «αυτή η χώρα θα μεγαλουργήσει σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φορέων».
 
Η Πρόεδρος της Βουλής παρέδωσε επιταγή 12,000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από εισφορές και πώληση πέραν των 3,000 κεραμικών καρδούλων, οι οποίες επιστράφηκαν διακοσμημένες και τοποθετήθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αγοράς Λεμεσού, το οποίο και φωταγωγήθηκε.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος «Θεοτόκος» Αλέκος Ορουντιώτης, ανακοίνωσε με ικανοποίηση ότι αναμένεται να προωθηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, πρόταση για μεταστέγαση του Κέντρου, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά, δίπλα από το Ίδρυμα «Θεοτόκος».
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Πισωγύρισμα» στα καύσιμα - Οριακές αυξήσεις στα πρατήρια - Παίρνει την ανιούσα ο «μαύρος χρυσός»

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται κλειδαριές

Αναποδογυρίστηκε αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου – Δείτε φωτογραφία

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τα ματς του Euro

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Πρωί πρωί την έβαψε η κόρη της Μελίνα - Δείτε φωτογραφίες

Σοκαριστικό βίντεο - Επιβάτης εκτινάχθηκε στο ντουλάπι χειραποσκευών από αναταράξεις σε πτήση



Σφοδρή απάντηση ΠτΔ σε ΑΚΕΛ: «Όταν γίνονται τοποθετήσεις για την οικονομία, πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί»

Σφοδρή απάντηση ΠτΔ σε ΑΚΕΛ: «Όταν γίνονται τοποθετήσεις για την οικονομία, πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί»

Απάντηση στο ΑΚΕΛ, το οποίο ανέφερε ότι ο χειρισμός της Κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας αποτελεί «βάναυση πρόκληση για την κοινωνία», έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top