Καρογιάν : Ευκαιρία η πανδημία για ανοικοδόμηση πιο βιώσιμου κόσμου

Καρογιάν : Ευκαιρία η πανδημία για ανοικοδόμηση πιο βιώσιμου κόσμου

Ευκαιρία για την ανοικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου κόσμου χαρακτήρισε την κρίση της πανδημίας ο Βουλευτής Μάριος Καρογιάν σε παρέμβασή του στην Μόνιμη Επιτροπή για τα Ηνωμενα Έθνη κατά την 143η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται την Τρίτη στη Μαδρίτη.


Το θέμα που συζητήθηκε στην Επιτροπή ήταν «Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Η Κοινή μας Ατζέντα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Στην παρέμβασή του, αναφέρεται, «ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει την παρούσα πανδημική κρίση ως ευκαιρία για την ανοικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου και ανθεκτικού κόσμου και για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της φτώχειας, των συγκρούσεων και της κλιματικής κρίσης».

Πυξίδα για την παγκόσμια ανάκαμψη, υποστήριξε, μπορούν να αποτελέσουν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και άλλες υπάρχουσες διεθνείς συμφωνίες.
 
Σχετικά με το ρόλο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ο κ. Καρογιάν επισήμανε τη σημασία υιοθέτησης των συστάσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που περιλαμβάνονται στην έκθεσή του «Η Κοινή μας Ατζέντα», η οποία είναι σχεδιασμένη για να ενισχύσει και να επιταχύνει τις πολυμερείς συμφωνίες, ιδιαίτερα τους ΣΒΑ και να αλλάξει τη ζωή των πολιτών.
 
Προστίθεται ότι αναφερόμενος στην απαιτούμενη κοινοβουλευτική βούληση κατά τη διαδικασία αυτή, ο κ. Καρογιάν υπογράμμισε ότι, «Η Κοινή μας Ατζέντα» πρέπει να καταστεί οδικός χάρτης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη δημιουργία πιο ευέλικτων οικονομικών μοντέλων, πιο ανθεκτικών, δίκαιων και ισότιμων κοινωνιών με ενισχυμένη συμμετοχή των νέων, τη βελτίωση της ψηφιακής συνεργασίας μεταξύ κρατών, καθώς και την ενίσχυση του πολυμερισμού στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
 
Η ανάγκη ύπαρξης και υποστήριξης ενός αποτελεσματικού πολυμερούς συστήματος καθίσταται πλέον απαραίτητη, όχι μόνο για ανάκαμψη από την τρέχουσα κρίση, αλλά και για διασφάλιση ενός καλύτερου, ασφαλέστερου, πιο πράσινου και πιο ειρηνικού μέλλοντος, κατέληξε ο κ. Καρογιάν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE