ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρογιάν : Ευκαιρία η πανδημία για ανοικοδόμηση πιο βιώσιμου κόσμου

Καρογιάν : Ευκαιρία η πανδημία για ανοικοδόμηση πιο βιώσιμου κόσμου

Ευκαιρία για την ανοικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου κόσμου χαρακτήρισε την κρίση της πανδημίας ο Βουλευτής Μάριος Καρογιάν σε παρέμβασή του στην Μόνιμη Επιτροπή για τα Ηνωμενα Έθνη κατά την 143η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται την Τρίτη στη Μαδρίτη.


Το θέμα που συζητήθηκε στην Επιτροπή ήταν «Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Η Κοινή μας Ατζέντα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Στην παρέμβασή του, αναφέρεται, «ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει την παρούσα πανδημική κρίση ως ευκαιρία για την ανοικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου και ανθεκτικού κόσμου και για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της φτώχειας, των συγκρούσεων και της κλιματικής κρίσης».

Πυξίδα για την παγκόσμια ανάκαμψη, υποστήριξε, μπορούν να αποτελέσουν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και άλλες υπάρχουσες διεθνείς συμφωνίες.
 
Σχετικά με το ρόλο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ο κ. Καρογιάν επισήμανε τη σημασία υιοθέτησης των συστάσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που περιλαμβάνονται στην έκθεσή του «Η Κοινή μας Ατζέντα», η οποία είναι σχεδιασμένη για να ενισχύσει και να επιταχύνει τις πολυμερείς συμφωνίες, ιδιαίτερα τους ΣΒΑ και να αλλάξει τη ζωή των πολιτών.
 
Προστίθεται ότι αναφερόμενος στην απαιτούμενη κοινοβουλευτική βούληση κατά τη διαδικασία αυτή, ο κ. Καρογιάν υπογράμμισε ότι, «Η Κοινή μας Ατζέντα» πρέπει να καταστεί οδικός χάρτης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη δημιουργία πιο ευέλικτων οικονομικών μοντέλων, πιο ανθεκτικών, δίκαιων και ισότιμων κοινωνιών με ενισχυμένη συμμετοχή των νέων, τη βελτίωση της ψηφιακής συνεργασίας μεταξύ κρατών, καθώς και την ενίσχυση του πολυμερισμού στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
 
Η ανάγκη ύπαρξης και υποστήριξης ενός αποτελεσματικού πολυμερούς συστήματος καθίσταται πλέον απαραίτητη, όχι μόνο για ανάκαμψη από την τρέχουσα κρίση, αλλά και για διασφάλιση ενός καλύτερου, ασφαλέστερου, πιο πράσινου και πιο ειρηνικού μέλλοντος, κατέληξε ο κ. Καρογιάν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top