ΕΛΛΑΔΑ

Νέο παραλήρημα Υπ. Άμυνας Τουρκίας – Ρίχνει το φταίξιμο σε Ελλάδα για ένταση στο Αιγαίο

Νέο παραλήρημα Υπ. Άμυνας Τουρκίας – Ρίχνει το φταίξιμο σε Ελλάδα για ένταση στο Αιγαίο

Κριτική κατά της Ελλάδας άσκησε μέσω ανακοίνωσής του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι "από την αρχή του 2021 με θαλάσσια, εναέρια και στρατιωτικά μέσα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών".

Mέσω της εκπροσώπου του, Πινάρ Καρά, κατηγόρησε την Ελλάδα για παράνομες δραστηριότητες, κλιμάκωση της έντασης και επιθετική ρητορική.

"Παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και της συμμαχίας, η Ελλάδα συνέχισε την κλιμάκωση των εντάσεων, την επιθετική ρητορική, την πρόκληση και τις παράνομες ενέργειες", ανέφερε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος.
"Σε αντάλλαγμα για όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνομιλίες, συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες της κατά της Τουρκίας. Η Ελλάδα, από τις αρχές του 2021, έχει στείλει 2.321 στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη στα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς" και προσθέτει λέγοντας για την Ελλάδα ότι "συνεχίζει την προκλητική της στάση με περιττές ανακοινώσεις navtex".

Τέλος, σε άλλο σημείο των ανακοινώσεών της, η Πινάρ Καρά δήλωσε: "Εκφράζουμε για άλλη μια φορά ότι περιμένουμε την αντιπροσωπεία του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, την οποία καλέσαμε για τον 4ο γύρο συνομιλιών στην Άγκυρα. Όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή σε οποιονδήποτε Αντίθετα είναι ισχυρή για τους φίλους και τους εταίρους της, είναι ένας αποτελεσματικός και αξιόπιστος σύμμαχος".

Πηγή: news247.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top