ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Padma Awards: Τα βραβεία επιτομή της συμβολής των Ινδών πολιτών

Padma Awards: Τα βραβεία επιτομή της συμβολής των Ινδών πολιτών

Τα Padma Awards αποτελούν ένα από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Ινδικού πολιτισμού, τα οποία ανακοινώνονται κάθε χρόνο την παραμονή της Ημέρας της Δημοκρατίας της Ινδίας.

Τα βραβεία απονέμονται σε τρεις κατηγορίες: Padma Vibhushan (κατηγορία διακεκριμένης και εκλεκτής υπηρεσίας), Padma Bhushan (κατηγορία ανώτερης εξυπηρέτησης) και Padma Shri (κατηγορία διακεκριμένης υπηρεσίας). Μέσω των Padma Awards αναγνωρίζονται τα επιτεύγματα σε διάφορους τομείς η κλάδους σχετικά με την δημόσια υπηρεσία. Κάθε χρόνο τα βραβεία απονέμονται με βάση τις συστάσεις της Επιτροπής, η οποία συστήνεται από τον πρωθυπουργό της χώρας. Η διαδικασία είναι ανοικτή για το κοινό, και επιπλέον, ο οποιοσδήποτε μπορεί να προτείνει τον εαυτό του. Στη διαδικασία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι πολίτες, χωρίς διάκριση ως προς το φύλο, τη φυλή, το επάγγελμα ή το αξίωμα. Οι μόνοι που δεν μπορούν να λάβουν μέρος είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και φορείς, εκτός από τους γιατρούς και τους επιστήμονες.

Ενδεικτικά, στη διαδικασία περιλαμβάνονται οι πιο κάτω κατηγορίες:
• Τέχνες (όπως η Μουσική, η Ζωγραφική, η Γλυπτική, η Φωτογραφία, ο Κινηματογράφος, το Θέατρο κ.α.)
• Κοινωνική προσφορά (περιλαμβάνει την κοινωνική υπηρεσία, φιλανθρωπική υπηρεσία, συνεισφορά σε κοινοτικά προγράμματα κ.λπ.)
• Δημόσιες Υποθέσεις (περιλαμβάνει το Δίκαιο, τη Δημόσια Ζωή, την Πολιτική κ.λπ.)
• Επιστήμες & Μηχανική (περιλαμβάνει τη Διαστημική Μηχανική, την Πυρηνική Επιστήμη, την Πληροφορική, την Έρευνα & Ανάπτυξη στην Επιστήμη κ.ά.)
• Εμπόριο & Βιομηχανία (περιλαμβάνει Τραπεζικές, Οικονομικές Δραστηριότητες, Διοίκηση, Προώθηση Τουρισμού, Επιχειρήσεις κ.α.)
• Ιατρική (περιλαμβάνει ιατρική έρευνα, διάκριση/εξειδίκευση στην Ayurveda, Homeopathy, Sidhha, Allopathy, Naturopathy κ.α.)
• Λογοτεχνία & Εκπαίδευση (περιλαμβάνει τη Δημοσιογραφία, Διδασκαλία, Σύνθεση Βιβλίου, Λογοτεχνία, Ποίηση, Προώθηση της Εκπαίδευσης, Προώθηση του Αλφαβητισμού, Εκπαιδευτικές Μεταρρυθμίσεις κ.α.)
• Δημόσια Διοίκηση (περιλαμβάνει διάκριση/αριστεία στη διοίκηση κ.λπ. από κυβερνητικούς υπαλλήλους)
• Αθλητισμός (περιλαμβάνει δημοφιλή αθλήματα, στίβο, περιπέτεια, ορειβασία, προώθηση του αθλητισμού, γιόγκα κ.λπ.)
• Άλλα (τομείς που δεν καλύπτονται ανωτέρω και μπορεί να περιλαμβάνουν τη διάδοση του ινδικού πολιτισμού, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προστασία/διατήρηση της άγριας ζωής κ.λπ.)
Στα Padma Awards 2021, διακρίθηκαν, μεταξύ άλλων, για τις δράσεις τους και τα επιτεύγματα τους οι πιο κάτω:

Ο Nanda Prusty, δάσκαλος 100 χρονών από το Japur, έχει διδάξει αρκετές γενεές από την ανεξαρτησία της Ινδίας. Μέσα από τη δράση του αυτή, κρατά ζωντανή της παράδοση της διδασκαλίας κάτω από ένα δέντρο, διδάσκοντας νεαρούς μαθητές τα πρωινά και ηλικιωμένους το ηλιοβασίλεμα. Συνεχίζει να υπηρετεί ακούραστα την κοινωνία αφιλοκερδώς για πάνω από εφτά δεκαετίες.

Η Pappammal αποτελεί πρότυπο για τους γεωργούς, αφού αν και 106 ετών, καλλιεργεί καθημερινά το αγρόκτημα της έκτασης 2,5 στρεμμάτων στο χωριό Thekkampatti. Η Pappammal αποτελεί έμπνευση για όλους. Είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Tamil Nadu Agriculture Uni, όπου είχε ενταχθεί παλαιότερα για να λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Το δίδυμο πατέρα-κόρης Radha Mohan & Sabarmatee ξεκίνησε το Sambhav ως κέντρο ανταλλαγής σπόρων μεταξύ των αγροτών της περιοχής. Κατάφεραν σταδιακά να μετατρέψουν 36 εκτάρια γης σε καλλιεργήσιμο έδαφος υποστηρίζοντας μια τράπεζα σπόρων με 700 ποικιλίες.

Η Rahibai Soma Popere, γνωστή και ως η ‘’μητέρα των σπόρων’’, είναι μια αυτοδίδακτη γυναίκα, η οποία έχει διακριθεί για το έργο της στη διατήρηση της γεωργικής βιοποικιλότητας. Σε μία έκταση 50 στρεμμάτων καλλιεργεί πολλές ποικιλίες ρυζιού και λαχανικών. Δημιούργησε μεθόδους για τη συγκομιδή νερού, μετατρέποντας έτσι έρημες περιοχές σε εύφορες εκτάσεις πετυχαίνοντας 30% περισσότερη απόδοση στις καλλιέργειες.

Η Shandi Devi, 86 ετών από το Gunupur, μέσα από τη δράση της ως κοινωνική λειτουργός, έχει ιδρύσει το Seva Samaj Ashram, το οποίο ασχολείται με την αποκατάσταση ορφανών, άπορων και φτωχών παιδιών. Το Ashram έχει πλέον μετατραπεί σε κόμβο εκπαίδευσης και ευημερίας 131 παιδιών.

O Trinity Saioo, ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία του γυναικείου κινήματος Meghalaya, επιτρέποντας στις γυναίκες αγρότες να τριπλασιάσουν τα εισοδήματά τους από την καλλιέργεια κουρκουμά. Μέσα από τη δράση του, βοήθησε το γυναικείο κίνημα να αναπτυχθεί, μέσω επιδοτήσεων και χρήσης σωστών πρακτικών marketing, ενισχύοντας έτσι τη δημοτικότητα του τοπικού προϊόντος.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top