Πως το Facebook έσωσε τη ζωή μιας Βρετανίδας η οποία έπεσε σε γκρεμό στην Κρήτη

Πως το Facebook έσωσε τη ζωή μιας Βρετανίδας η οποία έπεσε σε γκρεμό στην Κρήτη

Ο τελευταίος λόγος για τον οποίο άνοιξε λογαριασμό στο facebook η 55χρονη Σάντι Άλκοκ, ήταν για να το χρησιμοποιήσει σε έκτακτη ανάγκη. Κι όμως ήρθε μια στιγμή που η λαμπρή ιδέα που ειχε ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ της έσωσε (κυριολεκτικά) τη ζωή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mirror, η Άλκοκ περιέγραψε πως ξαφνικά βρέθηκε αγκαλιά με τον θάνατο ενώ έκανε τις διακοπές της στην Κρήτη.

Πέφτοντας σε γκρεμό, είχε την τύχη να δει μια ελιά να ανακόπτει την πορεία της προς μια ελέυθερη βουτιά στα 305 έτρα. Εχοντας ήδη σπάσει 20 κόκκαλα και πονώντας αφόρητα, ήξερε πως έπρεπε να κάνει κάτι άμεσα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχε ιδέα σε ποιο σημείο βρισκόταν ώαστε να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες στα συνεργεία διάσωσης.

«Τράβηξα λοιπόν μια φωτογραφία και την ανέβασα στο facebook, ελπίζοντας ότι κάποιος θα αναγνώριζε την τοποθεσία». Όπερ και εγένετο. Ένας δύτης έπιασε τις... συντεταγμένες και οδήγησε τους διασώστες στην ακριβή τοποθεσία που βρισκόταν η Άλκοκ.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.