ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΤΑΞΙ: "Του έγιναν συστάσεις να πάει με ασθενοφόρο αλλά αυτό δεν έγινε" - Τα όσα ενημερώθηκε ο Υπουργός

ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΤΑΞΙ: "Του έγιναν συστάσεις να πάει με ασθενοφόρο αλλά αυτό δεν έγινε" - Τα όσα ενημερώθηκε ο Υπουργός

Σε δηλώσεις του στο τρίτο του ΡΙΚ , ο Υπουργος Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, αναφέρθηκε μετά απο συγκεκριμένη ερώτηση στο περιστατικό με τον θάνατο του 77χρονου σε ταξί ενω βρισκόταν καθοδόν για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Για την ιστορία ο άτυχος συνταξιούχος ξεψύχησε σε ταξί ενώ βρισκόταν καθοδόν για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, αφού προηγούμένως παραπέμφθηκε από το νοσηλευτήριο της Πόλης Χρυσοχούς. Να σημειωθεί ότι είχε επισκεφθει το νοσοκομείο αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με τον Υπ.Υγείας, ο οποίος και ζήτησε ενημέρωση απο τον ΟΚΥπΥ , ενημερώθηκε ότι τα γεγονότα "δεν είναι όπως έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διεξάγεται έρευνα". Την έρευνα ανέλαβε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ( ΟΚΥπΥ) , ως αρμόδιος φορέας ο οποίος διαχειρίζεται τα περιστατικά στα νοσοκομεία.

Δηλώνοντας την θλίψη του για τον χαμο ενός συνανθρώπου μας ο Υπουργός, ανέφερε "Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, επισκέφθηκε το συγκεκριμένο νοσοκομειο την ίδια μέρα αρκετές φορές. Του έγιναν συστάσεις να πάει με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πάφου αλλά αυτό δεν έγινε", ενω πρόσθεσε πως η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη για το τι πραγματικά είχε συμβεί.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση διερευνάται και το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας. 

Ερωτηθείς ότι το Νοσοκομείο στην Πόλη Χρυσοχούς, αν διαθέτει τα απαραίτητα σε εξοπλισμό, ο Υπουργός απάντησε "έχουμε ένα προϋπολογισμό που πρέπει να διαχειριστούμε σωστά, αν υπάρχουν προβλήματα θα τα διορθώσουμε.

Ωστόσο σύμφωνα με το ημερολόγιο του Υπουργού ήταν στην αντζέντα του επίσκεψη στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο τον Νοεμβριο όπου για λόγους που αφορούσαν μέτρα της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε και είχε όριστεί ξανά μεσα στον Δεκέμβριο, ωστόσο ο θάνατος του 77χρονου, πρόλαβε τα γεγονότα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top