Τατάρ: Άδικο το εμπάργκο πτήσεων κατά του ψευδοκράτους

Τατάρ: Άδικο το εμπάργκο πτήσεων κατά του ψευδοκράτους

Είναι άδικο το "εμπάργκο στις απευθείας πτήσεις" προς το ψευδοκράτος είπε ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ευχαρίστησε την Τουρκία γιατί οι πτήσεις γίνονται μέσω αυτής.


Σε συμπόσιο για την παγκόσμια μέρα πολιτικής αεροπορίας σε παράνομο πανεπιστήμιο στα κατεχόμενα, ο Τατάρ είπε πως ο τουρισμός και οι αερομεταφορές είναι σημαντικά στοιχεία για ένα νησί και ότι ο τουρκοκυπριακός "λαός" υφίσταται αδικία σε αυτό το θέμα "εξαιτίας ενός πολιτικού ζητήματος που υπάρχει στην Κύπρο εδώ και 60 χρόνια".

Ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος "βλέπει και σέβεται ότι υπάρχει ξεχωριστός λαός στην Κύπρο" και για τον λόγο αυτό ο ΟΗΕ απευθύνεται σε δύο ηγέτες στις διαπραγματευτικές διαδικασίες, που διεξάγονται εδώ και χρόνια.

"Ωστόσο, σε ορισμένα ζωτικής σημασίας ζητήματα, ακόμη και χωρίς πολιτική αναγνώριση, θα πρέπει να θεωρούμαστε συνομιλητές για να βελτιώσουμε περαιτέρω την οικονομία μας, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας και την ελευθερία μετακίνησης", ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Στο επίκεντρο ο Χριστοδουλίδης στην Αθήνα: Οι επαφές και τα μηνύματα με φόντο τις εξελίξεις

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ανέδειξε τη διαχρονική ενότητα του Ελληνισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει στο The Europe Gulf Forum.

BEST OF TOTHEMAONLINE