ΔΙΕΘΝΗ

Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Κύπρο και άλλες χώρες σε μεταπρογραμματική εποπτεία

Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Κύπρο και άλλες χώρες σε μεταπρογραμματική εποπτεία

Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για καμία από τις πέντε χώρες που βρίσκονται σε μεταπρογραμματική εποπτεία, ανέφερε μετά τη συνάντηση του Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

 
Ο κ. Ρέγκλινγκ αναφερόταν στην συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) των συμπερασμάτων των εκθέσεων μεταπρογραμματικής εποπτείας για την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, η οικονομική κατάσταση στις τέσσερις χώρες παρακολουθείται στενά, καθώς μαζί έχουν χρέος 72 δισεκατομμυρίων στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθεροποίησης (EFSM), με ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών αυτών.
 
Υπογράμμισε πως οι τέσσερις αυτές χώρες αυτή τη στιγμή έχουν σημαντικά ταμειακά αποθέματα, πρόσβαση στις αγορές, με κάποιες να έχουν αναβαθμιστεί από οίκους αξιολόγησης τους τελευταίους μήνες, και φυσικά πρόσβαση στον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο οποίος μπορεί να προσθέσει στη δυναμική ανάπτυξης.
 
Ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε ακόμα και στην περίπτωση της Ελλάδας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις μεταρρυθμίσεις και η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επεσήμανε πως παραμένουν προκλήσεις σε σχέση με την πανδημία και τις τιμές της ενέργειας αλλά ότι η χώρα δείχνει πως μπορεί να τις διαχειριστεί. Επίσης, πρόσθεσε, υπάρχει δέσμευση συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, με τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να προσθέτει επιπρόσθετες ευκαιρίες.
 
Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, το Eurogroup έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης 767 εκατομμυρίων ευρώ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top