ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσημη πρώτη το μεσημέρι για την ανανεωμένη λεωφόρο Μακαρίου

Επίσημη πρώτη το μεσημέρι για την ανανεωμένη λεωφόρο Μακαρίου

Χαράς ευαγγέλια για τους δεκάδες καταστηματάρχες και εμπορευόμενους της λεωφόρου Μακαρίου στη Λευκωσία, από το τμήμα των φώτων τροχαίας μέχρι βόρεια προς την πλατεία Ελευθερίας, το οποίο παραδίδεται σήμερα Tρίτη στον Δήμο, μετά από εργασίες που διήρκησαν αρκετούς μήνες.

Η πάλαι ποτέ εμπορικότερη λεωφόρος της Λευκωσίας φορεί πλέον τα γιορτινά της και από αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα υποδεχθεί τους καταναλωτές και τους περιπατητές για βόλτα και ψώνια, σε μια εορταστική περίοδο πριν τα Χριστούγεννα και την αλλαγή του χρόνου.

Η επίσημη τελετή παράδοσης του έργου από τον εργολάβο θα γίνει σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου το μεσημέρι έξω από το City Plaza. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωργκάτζης θα προβεί σε σύντομη δήλωση και η λεωφόρος θα παραδοθεί στο κοινό από αύριο Τετάρτη.

Η ανάπλαση της Μακαρίου, η οποία εντάχθηκε στο έργο «ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου», το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και πρωτοποριακού αναβαθμισμένου αστικού εμπορικού κέντρου.

Η ανάπλαση της λεωφόρου προβλέπει τροποποίηση της κυκλοφοριακής διαρρύθμισης για διευκόλυνση της διακίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ποδηλατιστών, των πεζών, των ΑμεΑ, καθώς και την εφαρμογή μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης.

Εχει επανασχεδιαστεί ο υπαίθριος χώρος και εγκαταστάθηκε νέος οδικός εξοπλισμός, για τη σωστή οργάνωση και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, τη δημιουργία πλατειών – χώρων στάσης / ξεκούρασης, ραμπών πρόσβασης και όλων των απαραίτητων στοιχείων σχετικά με την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των εμποδιζόμενων ατόμων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top