ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ - ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ: Τα σχολεία θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους - Καταδικάζει το Υπ.Παιδείας

ΠΑΦΟΣ - ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ: Τα σχολεία θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους - Καταδικάζει το Υπ.Παιδείας

Τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι χθες βράδυ στο ΙΑ Δημοτικό του Αγίου Σπυρίδωνα Πάφου, καταδικάζει ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης στου Υπουργείου Παιδείας στην Πάφο.


Με συνθήματα κατά του εμβολιασμού άγνωστοι μπογιάτισαν τους τείχους και το δάπεδο του  ΙΑ Δημοτικό του Αγίου Σπυρίδωνα, προκαλώντας αναστάτωση στους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς που μετέβησαν το πρωί στο σχολείο.  Έγραψαν συνθήματα σε πόρτες του σχολείου, στους τοίχους και στο δάπεδο, όπως «όχι στις μάσκες», «δάσκαλοι, δικτάτορες», «ελευθερία ή θάνατος», «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «πρόβατα».

Κληθείς να σχολιάσει τα έκτροπα ο Α΄Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Δημήτρης Μικελλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Δημοτικής Εκπαίδευσης προκαλούν μεγάλη λύπη  οι συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο κ. Μικελλίδης είπε πως τα έκτροπα αφορούν καθαρή περίπτωση βανδαλισμών, σημειώνοντας πως οι εικόνες προκαλούν θλίψη και ντροπή σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο που αγαπά την Δημοκρατία και σέβεται αυτόν τον τόπο. 

Πρόσθεσε πως είναι ξεκάθαρη η στόχευση αυτών των ακραίων συμπεριφορών, σημειώνοντας πως σκοπό έχουν τέτοιες ενέργειες να δημιουργήσουν ανωμαλία στην λειτουργία ενός συγκεκριμένου σχολείου και γενικότερα στα σχολεία, απλά και μόνο, «για να μπορέσει να περάσει μια οικτρή μειοψηφία το δικό της, κόντρα στην λογική και στην επιστήμη αλλά και στα συντεταγμένα σύνολα αυτού του κράτους».

Τέτοιες ενέργειες σημείωσε έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του μέσου Κύπριου πολίτη και τα έχουν καταδικάσει τόσο η Πολιτεία όσο και οι οργανωμένοι φορείς, εκπαιδευτικοί και λοιπά. 

Είπε ακόμη πως τα σχολεία θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους και πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα ακραία στοιχεία να δημιουργήσουν αυτού του είδους τις καταστάσεις.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top