Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

Δίκη ψευτογιατρού: Τι είπε δικηγόρος που εμπιστεύθηκε τον καρκινοπαθή πατέρα της στον Dr Kontos με οδηγίες μοναχών

07.12.2021
13:44
Ελλάδα

«Αν κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα στον πατέρα σου θα λιώσει σαν το κερί», κατέθεσε δικηγόρος στο ακροατήριο για τον 48χρονο… Dr Konto – Η μάρτυρας είχε εμπιστευθεί την υγεία του καρκινοπαθή πατέρα της στον κατηγορούμενο.


Με καταθέσεις που συγκλονίζουν από συγγενείς θυμάτων του «ψευτογιατρού», οι οποίοι εμπιστεύθηκαν την τύχη των καρκινοπαθών συγγενών τους στα χέρια του… Dr Kontou, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη πολύκροτη αυτή υπόθεση. Ο 48χρονος κατηγορούμενος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Σήμερα μάλιστα αγανακτισμένη συγγενής θύματος φώναξε στον κατηγορούμενο την ώρα που έμπαινε στο ακροατήριο «Τη la prairie ξέχασες να μου φέρεις κύριε Κόντε, που είσαι ο εφευρέτης της...».

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα σε μεγαλύτερη αίθουσα και με την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος κατέθεσε ένσταση ακυρότητας, διότι όπως ανέφερε η υπεράσπισή του, ζήτησε εγκαίρως (από τον Οκτώβριο) να μεταφερθεί από τις φυλακές Τρικάλων σε κοντινό στην Αθήνα σωφρονιστικό κατάστημα ώστε να έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του. Ωστόσο το σχετικό αίτημά του, κατά την υπεράσπιση, απερρίφθη ως πρόωρο με αποτέλεσμα να έχει επέλθει προσβολή των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας και τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας απέρριψε την ένσταση και η δίκη συνεχίστηκε με τη κατάθεση δικηγόρου, η οποία εμπιστεύτηκε την υγεία του καρκινοπαθή πατέρα της στα χέρια του κατηγορούμενου.

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως ο πατέρας της διαγνώσθηκε το 2012 με καρκίνο του παχέως εντέρου και αφού χειρουργήθηκε υποβαλόταν μέχρι το 2016 σε χημειοθεραπείες. Όπως κατέθεσε η δικηγόρος στις αρχές του 2016 η ίδια ενημερώθηκε για την περίπτωση του «κυρίου Νικόλαου Κόντου» από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο.

«Έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο Κόντος, ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους», είπε η μάρτυρας και συνέχισε την κατάθεσή της αναφέροντας τα εξής: «Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους και για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος - νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός. Πρώτα ήρθα σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά και τον ενημέρωσα για τον πατέρα μου. Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκείμενου να επιτελέσει το έργο του Θεού».

Όπως ανέφερε η μάρτυρας, «αυτή ήταν μόνο η «εισαγωγή»» στη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, διότι ακολούθησε και … «δεύτερο κεφάλαιο» με την «παράθεση περιστατικών ότι δήθεν ότι είχε εξέχοντες πελάτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι τον ευχαριστούσαν που τους έσωσε τη ζωή».

Η δικηγόρος συνεχίζοντας είπε στο ακροατήριο για τον κατηγορούμενο: «Μου τα έλεγε όλα αυτά σταδιακά και με κάθε αφορμή μου έλεγε πόσο καλός γιατρός ήταν. Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του Κόντου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα».

Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «αν ακολουθήσεις ότι σου πω όπως σώθηκε η μοναχή έτσι θα σωθεί και πατέρας σου». Μας μίλαγε για πλήρη ίαση….

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο μετρητά και επιταγές όχι μόνο για τα βότανα αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισήνης για τις οποίες ο κατηγορούμενος «έλεγε ότι διαλύουν τους όγκους και αποτρέπουν τις μεταστάσεις»!

Συνεχίζοντας η δικηγόρος περιέγραψε στην κατάθεσή της: «Ο πατέρας μου άρχισε τη «θεραπεία» του τον Ιούνιο του 2016. Στη συνέχεια όμως άρχισε να κάνει εμετούς, να αδυνατίζει, η διατροφή ήταν εξαντλητική. Του έλεγα ότι χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. «Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί» μου έλεγε για να μου δημιουργεί τύψεις. Σταμάτησα τις επαφές μαζί του στα τέλη του 2016, ένιωθα περίεργα έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι γιατρός…» είπε η δικηγόρος.

Η δίκη συνεχίζεται.