Ανησυχία για αύξηση στην εισαγωγή βρεφών με covid στο Μακάρειο - BINTEO

Ανησυχία για αύξηση στην εισαγωγή βρεφών με covid στο Μακάρειο - BINTEO

Προβληματίζει η ήπια αύξηση ροών περιστατικών με βρέφη στο Μακάρειο Νοσοκομείο σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, είναι ανησυχητικό καθώς στα βρέφη δεν έχει ωριμάσει ακόμη το ανοσοποιητικό σύστημά τους και η νόσος μπορεί να κινηθεί απρόβλεπτα.

Σύμφωνα με τον Δρ Ηλία, το ένα στα τέσσερα παιδιά που νοσηλεύτηκαν στο Μακάρειο καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημία ήταν βρέφη που προσλαμβάνουν τον ιό κυρίως από τον κλειστό τους οικογενειακό κύκλο.

Αυτή τη στιγμή στο Μακάρειο νοσηλεύεται μόνο ένα παιδάκι 14 χρονών με υποκείμενα νοσήματα από covid.

Ύφεση σε βρογχιολίτιδα
Παρατηρείται μία ύφεση σε ασθενείς με οξεία βρογχιολίτιδα αλλά σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία πιθανόν να είναι πρόσκαιρη και τώρα με τις πιο χαμηλές συνθήκες να αυξηθούν τα περιστατικά και πάλι.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

ΠτΔ: Είναι ώρα να σφυρηλατήσουμε μια ολοένα στενότερη σχέση ΕΕ-Δ. Βαλκανίων

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μετατρέψουμε την υπάρχουσα δυναμική σε απτή πρόοδο που θα δημιουργήσει μια ακόμη στενότερη σχέση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X την Παρασκευή, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στο Μαυροβούνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE