ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η αντίδραση του Προέδρου στη διαμαρτυρία γυναίκας για τη φτώχεια στη Πάφο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η αντίδραση του Προέδρου στη διαμαρτυρία γυναίκας για τη φτώχεια στη Πάφο

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 60χρονης στην Πάφο, που ήθελε να μιλήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για τη φτώχεια.

Η γυναίκα έκατσε έξω από το Δημαρχείο Πάφου και περίμενε τον Πρόεδρο, που χθες το πρωί περιόδευε στην πόλη, να φθάσει με τη συνοδεία του, για να του πει ότι δεν έχει να φάει, για τις οικονομικές δυσκολίες που περνά και να του δώσει μία επιστολή.

Μέλη της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη της όταν άρχισε να φωνάζει, διάφορα συνθήματα και όταν αντέδρασε στις εκκλήσεις τους να απομακρυνθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκατσε έξω από το Δημαρχείο Πάφου και περίμενε τον Πρόεδρο – Έβρισε και επιτέθηκε σε αστυνομικό

Mιλώντας στην εκπομπή του Thema Web Tv Radio, «Πρώτη Ενημέρωση» και τη δημοσιογράφο, Χριστιάνα Τσαγγάρη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστουδουλίδη,  είπε ότι όλα αυτά  έγιναν εν αγνοία του Προέδρου, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό τυχαία το απόγευμα από το Κυπριακό Πρακτορείο, όταν δημοσίευσε την είδηση.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι «κανένα αίτημα δεν τέθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, για συνάντηση, με οποιονδήποτε στην Πάφο.» «Εμείς ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, χθες αργά το απόγευμα, μέσα από σχετικό δημοσίευμα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει με την συγκεκριμένη κυρία, έχουμε εξασφαλίσει τα στοιχειά της και δεν αποκλείεται η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου μαζί της.»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, πρόσθεσε, «θέλω να επαναλάβω ότι ούτε γνώστες του περιστατικού ήμασταν, αλλά ούτε και αίτημα υποβλήθηκε για συνάντηση με τον Πρόεδρο ή συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος εξάλλου καθυστέρησε την σύσκεψη στο Δήμο, για να ακούσει τους καταστηματάρχες της παλιάς πόλης Πάφου, που ήθελαν να του υποβάλουν εκείνη την στιγμή αίτημα.   

Ο Πρόεδρος ζήτησε αμέσως τα στοιχεία της γυναίκας και μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, όπου μετέβη για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ αυτών των δυο περιοχών, θα έρθει σε επικοινωνία μαζί της.

Ακούστε πιο κάτω το απόσπασμα από την εκπομπή. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top