ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στις τρέχουσες υποθέσεις, τα Βαρώσια

Στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στις τρέχουσες υποθέσεις, τα Βαρώσια

Κάτω από την επικεφαλίδα των θεμάτων επικαιρότητας θα συζητήσουν το έγγραφο επιλογών για τα Βαρώσια και τις εξελίξεις σε σχέση με την περίκλειστη πόλη την Δευτέρα οι Υπουργοί Εξωτερικών, σύμφωνα τα κυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ).

 
Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα θέματα επικαιρότητας, το ΣΕΥ θα ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στη Λευκορωσία, τα Βαρώσια και την Αιθιοπία.
 
Υπενθυμίζεται πως το έγγραφο επιλογών αφορά πιθανές επιλογές για την απάντηση της ΕΕ στις ενέργειες της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας στα Βαρώσια. Το προσχέδιο που θα έχουν ενώπιον τους οι Yπουργοί περιλαμβάνει πιθανά νομικά και πολιτικά μέτρα.
 
Τα τρία κύρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών τη Δευτέρα είναι οι σχέσεις ΕΕ - Αφρικής, οι σχέσεις με τις χώρες της Κεντρικής Ασίας και οι εκλογές στη Βενεζουέλα.
 
Ειδικότερα, σε σχέση με την Αφρική, οι ΥΠΕΞ θα συζητήσουν  τη συνολική κατάσταση στην ήπειρο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε τομείς όπως η ασφάλεια, η ανάπτυξη, η δημογραφική ανάπτυξη, η υγεία, η εξέλιξη της δημοκρατίας και οι σχέσεις σε πολυμερές επίπεδο.
 
Σε σχέση με την Κεντρική Ασία, το ΣΕΥ θα ανταλλάξει απόψεις για τις διμερείς και περιφερειακές ενέργειες της ΕΕ στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνδεσιμότητα. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης αναμένεται επίσης να γίνει αναφορά στην κατάσταση στο Αφγανιστάν.
 
Σε σχέση με τη Βενεζουέλα, οι Yπουργοί θα επικεντρωθούν στην αξιολόγηση της έκβασης των εκλογών και των αποτελεσμάτων της αποστολής εκλογικών παρατηρητών της ΕΕ.
 
Οι ΥΠΕΞ επίσης θα έχουν άτυπο γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ.
 
Το ΣΕΥ αναμένεται ακόμα να εκδώσει συμπεράσματα σχετικό με το σύμφωνο μη στρατιωτικής Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top