ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό πολεμικό πλοίο προχωρεί σε ρωσικά ύδατα - Αρνείται να αλλάξει πορεία

Ουκρανικό πολεμικό πλοίο προχωρεί σε ρωσικά ύδατα - Αρνείται να αλλάξει πορεία

Πλοίο του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού κινείται προς τα ρωσικά ύδατα στα ανοιχτά των ακτών της Κριμαίας αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του λιμενικού για αλλαγή πορείας.

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών είναι αρκετά τεταμένες σημαίνοντας διεθνή συναγερμό.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε πως "Στις 9 Δεκεμβρίου 9.12 π.μ., το πλοίο του Ουκρανικού Ναυτικού απέπλευσε από το λιμάνι της Μαριούπολης και κατευθύνθηκε προς το στενό του Κερτς".

Σύμφωνα με τους αξιωματούχος, το πλοίο δεν έχει άδεια να περάσει από το κανάλι Kerch-Yenikalsky που ελέγχεται από τη Ρωσία και χωρίζει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Θάλασσα του Αζόφ.

Το ουκρανικό πλήρωμα φέρεται να επιμένει ότι δεν σκοπεύει να περάσει στα ρωσικά ύδατα. Ωστόσο, σύμφωνα με την FSB, "προς το παρόν, το πλοίο απέχει 18 ναυτικά μίλια από το στενό του Κερτς και δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις για αλλαγή πορείας. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας".

Πηγή: news247.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top