ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξανά στο Δικαστήριο ο ισοβίτης Μαμαλικόπουλος - Τον έδωσε ο Χάμπουργκερ ότι σχεδίαζε δολοφονίες μέσα από τις Κεντρικές

Ξανά στο Δικαστήριο ο ισοβίτης Μαμαλικόπουλος - Τον έδωσε ο Χάμπουργκερ ότι σχεδίαζε δολοφονίες μέσα από τις Κεντρικές

Άρχισε η δικαστική διαδικασία του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου ο οποίος κατηγορείται για τον σχεδιασμό δύο δολοφονιών κατά τη διάρκεια που ο ίδιος βρισκόταν κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές. 

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου άρχισε η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας με την κατάθεση των πρώτων αστυνομικών, μαρτύρων κατηγορίας. 

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι οργάνωσε, μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές, δύο απόπειρες φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, ο Ελλαδίτης ισοβίτης για τον πενταπλό φόνο της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2012, κατηγορείται ότι ανέθεσε στον Χαράλαμπο Χρυσάνθου άλλως Χάμπουργκερ, δύο συμβόλαια θανάτου εναντίον της ζωής, αρχικά του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου, στη Λάρνακα και μετέπειτα του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού στην Αγία Νάπα.

Η πρώτη απόπειρα φόνου διαπράχθηκε εναντίον του Μαύρου στις 27 Νοεμβρίου 2019, στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε το υποψήφιο θύμα, στην περιοχή του λιμανιού.

Η απόπειρα κατά του Κρητικού έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σε καφεστιατόριο της οδού Κρύου Νερού. Το υποψήφιο θύμα, ωστόσο, είχε εγκαταλείψει το καφεστιατόριο λίγο πριν από τους πυροβολισμούς (προφανώς από την πίσω είσοδο και ως εκ τούτου δεν έγινε αντιληπτός), με αποτέλεσμα από τον καταιγισμό πυρών που προήλθαν από το αυτόματο που χρησιμοποίησε ο Χάμπουργκερ να τραυματιστούν (ευτυχώς ελαφρά) ανυποψίαστοι θαμώνες.

Κατά τη χθεσινή δικάσιμο κατέθεσε και μία γυναίκα που καθόταν στο καφεστιατόριο και δέχθηκε τα πυρά του Χάμπουργκερ. Ο 37χρονος Χαράλαμπος Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, εκτίει ποινή φυλάκισης 35 χρόνων (πρόκειται για την βαρύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ από κυπριακό δικαστήριο για αδίκημα που δεν αφορά φόνο) που του επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο στις 28 Ιουλίου 2020, αφού παραδέχθηκε ότι αυτός πάτησε την σκανδάλη στις δύο απόπειρες, κατονομάζοντας τον Μαμαλικόπουλο ως τον συντονιστή των δύο εγκληματικών ενεργειών.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε σε κατάθεσή του πως ο ισοβίτης τον προμήθευσε με όπλο, πυρομαχικά και με αρκετές άλλες χρήσιμες πληροφορίες σε σχέση με τα υποψήφια θύματα. Ο Χάμπουργκερ, ο οποίος συνελήφθη λίγες μέρες μετά την απόπειρα φόνου της Αγ. Νάπας, τέθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αφού είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Μαμαλικόπουλου και αναμένεται να καταθέσει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top