ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευσταθίου: Εκκωφαντική η μη συμμόρφωση της Τουρκίας στην απόφαση της διακρατικής προσφυγής της Κύπρου

Ευσταθίου: Εκκωφαντική η μη συμμόρφωση της Τουρκίας στην απόφαση της διακρατικής προσφυγής της Κύπρου

Εκκωφαντική παραμένει η μη συμμόρφωση της Τουρκίας στην απόφαση επί της διακρατικής προσφυγής της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, δήλωσε ο Βουλευτής Κώστας Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Ο κ. Ευσταθίου, συμμετείχε στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που διεξήχθη στο Παρίσι την Τρίτη. Ως Εισηγητής για το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), ο κ. Ευσταθίου παρουσίασε την προκαταρκτική έκθεσή του και πραγματοποιήθηκε σχετική ακρόαση με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι αντηλλάγησαν απόψεις σε σχέση με τις διακρατικές προσφυγές και άλλες υποθέσεις οι οποίες οφείλονται ή σχετίζονται με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεπεία ένοπλων συγκρούσεων ή διενέξεων μεταξύ κρατών μελών.
 
Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε ότι εκκωφαντική παραμένει "η μη συμμόρφωση της Τουρκίας στην απόφαση επί της διακρατικής προσφυγής της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο. Ο παράνομος εκτοπισμός Κυπρίων πολιτών, η στέρηση της περιουσίας τους καθώς επίσης το τραγικό ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων, για το οποίο η Τουρκία συνεχίζει να προβάλλει εμπόδια και αρνείται να δώσει πληροφορίες οι οποίες θα οδηγούσαν στην εξακρίβωση της τύχης τους, αποτελούν τις πλέον σημαντικές πτυχές της διακρατικής προσφυγής."
 
Ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε επίσης σε άλλες διακρατικές υποθέσεις μεταξύ κρατών μελών του Οργανισμού και στα συναφή ζητήματα συμμόρφωσης που προκύπτουν. Υπολογίζεται, πρόσθεσε, ότι σήμερα εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου περίπου 15.000 σχετικές ατομικές προσφυγές. Η συμμόρφωση των κρατών μελών σε τέτοιες υποθέσεις, σημείωσε, είναι ιδιαίτερα, δύσκολη καθώς προκύπτουν σύνθετα πολιτικά και νομικά ζητήματα αλλά και εθνικά συμφέροντα που παρεμποδίζουν ή καθυστερούν την εκτέλεση των αποφάσεων.
 
Ο κ. Ευσταθίου αναμένεται να ολοκληρώσει την 11η Έκθεση για την εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ εντός του 2022.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top