ΥΓΕΙΑ

Κυριάκος Ρουσουνίδης: Είναι επιβλαβή τα προϊόντα λεύκανσης του εμπορίου και αυτά που βρίσκουμε στο διαδίκτυο;

Κυριάκος Ρουσουνίδης: Είναι επιβλαβή τα προϊόντα λεύκανσης του εμπορίου και αυτά που βρίσκουμε στο διαδίκτυο;

Ο Δρ. Κυριάκος Ρουσουνίδης μας μιλάει για την λεύκανση δοντιών και τους κινδύνους που κρύβονται στα προιοντα που μπορεί κάποιος εύκολα να αγοράσει. Τι συστήνεται;

Η χρήση των λευκαντικών προϊόντων του εμπορίου και γενικότερα η λεύκανση των δοντιών με τα προϊόντα αυτά πρέπει να αποφεύγεται.

Ο ασθενής αγοράζει τυχαία ένα σκεύασμα/προϊόν χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς πώς και πόσο από το υλικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσει.

“Πόσο υλικό χρειάζεται, πόσο να βάλω; ”,
“Πώς να τοποθετήσω το υλικό πάνω στα δόντια; ”
“Θα έχω το αποτέλεσμα που επιθυμώ; ”
είναι μερικές απορίες που ένας ασθενής πολλές φορές δεν μπορεί να απαντήσει μόνος του.

Η υπερβολική και ανεξέλεγκτη χρήση ενός υλικού λεύκανσης δοντιών αγνώστου προελεύσεως μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα ούλα ή ακόμη και έντονη ευαισθησία στα δόντια. Επιπλέον ότι ακριβώς ισχύει και για τους νάρθηκες βρουξισμού αλλά και για τους νάρθηκες προστασίας αθλητών τα προκατασκευασμένα μασελάκια λεύκανσης που κυκλοφορούν στο εμπόριο δύσκολα προσαρμόζονται ακριβώς στο στόμα του καθενός. Αυτό είναι επικίνδυνο, διότι υπάρχει πιθανότητα το υλικό να διαχυθεί έξω από το μασελάκι στα ούλα και να προκληθεί επώδυνος ερεθισμός.

Γι’ αυτό το λόγο είναι πιο σοφό ο οδοντίατρος να κατασκευάζει εξατομικευμένα μασελάκια για τον ασθενή του που να εφαρμόζουν ακριβώς πάνω στα δικά του δόντια.

Επιπρόσθετα των πιο πάνω κινδύνων για πιθανές ανεπιθύμητες ζημίες στα ούλα και στα δόντια, τα περισσότερα από αυτά τα υλικά δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Άρα αν κάποιος φανεί τυχερός και δεν προκαλέσει οποιανδήποτε ζημιά στα ούλα ή στα δόντια του έχει μετά βεβαιότητος ήδη προκαλέσει ζημιά στην τσέπη του.

Αναφορικά με τις λευκαντικές οδοντόπαστες, δεν μπορούν να λευκάνουν τα δόντια και να επιφέρουν το αποτέλεσμα μιας επαγγελματικής λεύκανσης από τον οδοντίατρο σας. Οι περισσότερες οδοντόπαστες συστήνονται από τους οδοντιάτρους μετά από τη διαδικασία της λεύκανσης για τη διατήρηση του αισθητικού αποτελέσματος της. Η επιλογή μιας λευκαντικής οδοντόπαστας θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, εφόσον πολλές από αυτές έχουν υψηλό δείχτη αποτριβής δηλαδή περιέχουν σκληρούς κόκκους που αποτρίβουν το σμάλτο των δοντιών και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημίες και τελικά να αποβούν καταστροφικές για τα δόντια.

Η δική μου εισήγηση είναι όπως αποφεύγετε τα προϊόντα που με τόση δεξιοτεχνία πολυδιαφημίζονται, να προστατέψετε το στόμα και την τσέπη σας και στην επόμενη επίσκεψη σας στον οδοντίατρο ζητήστε συμβουλές για νέες, πιο αποδοτικές και πιο οικονομικές μεθόδους λεύκανσης όπως η Μίνι Λεύκανση.

Μίνι Λεύκανση
Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη στο χώρο της αισθητικής οδοντιατρικής και των λευκάνσεων ειδικότερα επιτρέπει στον οδοντίατρο την εφαρμογή του λευκαντικού υλικού χωρίς προστασία των ούλων για 10-20 λεπτά. Η δράση των λευκαντικών παραγόντων μπορεί να ενισχυθεί με την εφαρμογή ειδικών λαμπών λεύκανσης.

Από μόνη της σε συνεχόμενες συνεδρίες των 15-20 λεπτών μπορεί να εφαρμοστεί ως θεραπεία μέχρι την επιτυχία του θεμιτού αποτελέσματος χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορεί να λειτουργήσει ως συντήρηση του αποτελέσματος 1-2 φορές το χρόνο (συστήνεται μετά από τον καθαρισμό του εξαμήνου). Έχει τη δυνατότητα σε “δύσκολα” σε χρώμα δόντια να συνδυαστεί με την κλασσική λεύκανση στο ιατρείο αλλά και με τα μασελάκια κατ’ επιλογήν.

Με την τεχνική αυτή μειώνεται αισθητά το κόστος που προκύπτει από τη χρήση επιπρόσθετων ακριβών υλικών και του οδοντοτεχνίτη. Μειώνεται και ο χρόνος στην οδοντιατρική έδρα και συνεπώς το επιπλέον κόστος. Η μίνι λεύκανση μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική επιλογή για τα μασελάκια γεγονός που μηδενίζει στις περισσότερες περιπτώσεις τη χρήση και το κόστος τους.

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια στο ιατρείο μας και δεν παρουσίασε καθόλου ευαισθησίες στα δόντια. Τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας τεχνικής ενθαρρύνουν όλο και περισσότερους ασθενείς να την προτιμούν ως πρώτη τους επιλογή για να αποκτήσουν λαμπρότερο και λευκότερο χαμόγελο.

Μια απλή συμβουλή από τον ειδικό μπορεί να αποβεί σωτήρια για τα δόντια και το στόμα σας και να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο λαμπερό και όμορφο χαμόγελο που επιθυμείτε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top