ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματσάκης: «Μπορεί να έχεις ήπια συμπτώματα την μια μέρα και να καταλήξεις την επόμενη» - Η επιθετικότητα της μετάλλαξης "Δ" - ΒΙΝΤΕΟ

Ματσάκης: «Μπορεί να έχεις ήπια συμπτώματα την μια μέρα και να καταλήξεις την επόμενη» - Η επιθετικότητα της μετάλλαξης "Δ" - ΒΙΝΤΕΟ

Ο ιατροδικαστής κ. Μάριος  Ματσάκης μίλησε στην εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα» και αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό θανάτου της 52χρονης γυναίκας από την Πάφο, αλλά και στην σοβαρότητα της μετάλλαξης δέλτα.

Για την κατάληξη  της 52χρονης, ανέφερε ότι ήταν ένα κλινικό ιστορικό μόλυνσης κορωνοϊού και ότι υπήρχε μια νεκροτομική εικόνα η οποία ήταν αυτή της πνευμονίας από κορωνοϊό. «Ήταν έκδηλο και σαφές ότι ο κορωνοϊός ήταν η αιτία θανάτου. Βέβαια  πήραμε και ιστολογικά δείγματα  για επιβεβαίωση», ανέφερε.

Το συνταρακτικό στην υπόθεση αυτή κατά τον κ. Ματσάκη είναι ότι στα αρχικά στάδια υπήρξε μια ήπια εξέλιξη και ότι είναι προς το τέλος της καραντίνας  που παρατηρήθηκε ραγδαία επιδείνωση, η οποία δημιούργησε την άσχημη εικόνα στους πνεύμονες και οδήγησε  εν τέλει, στο μοιραίο αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε, πως η επιδείνωση της κατάστασης της άτυχης γυναίκας έγινε μέσα σε μερικές ώρες. «Η μετάλλαξη δέλτα είναι απρόβλεπτη, δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Μπορεί να έχεις ήπια συμπτώματα την μια μέρα και να έχεις σοβαρότατα την επομένη και πιθανόν να καταλήξεις», δήλωσε.

Σαν μια γενική παρατήρηση, ο κ. Ματσάκης  πρόσθεσε πως θα ήταν καλό να επανεξεταστεί το θέμα της καραντίνας για σκοπούς  υγειονομικής πρόληψης. Εισηγήθηκε όπως το διάστημα καραντίνας να επανεξεταστεί και να επιστρέψει στις 15 μέρες όπως ήταν προηγουμένως, αντί να είναι 10.

Αναφερόμενος, σε ένα άλλο περιστατικό από το πρόσφατο παρελθόν του τόνισε: «Ήταν περιστατικό ασθενή post covid . Ήταν συγκλονιστικό. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια σοβαρή ίνωση στους πνεύμονες, είχαν γίνει σαν πέτρα. Και δεν μπορεί να γίνει αποκατάσταση όταν φτάσει σε τέτοιο σημείο. Το άτομο αυτό παρέμεινε στον αναπνευστήρα και κατέληξε».

Δεν παρέλειψε να τονίσει, πως η μετάλλαξη δέλτα είναι ένας πολύ πιο επικίνδυνος ιός ο οποίος είναι θανατηφόρος, με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και είναι απρόβλεπτος αφού τα ήπια συμπτώματα μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά.

Καταληκτικά, εξέφρασε τη γνώμη πως τα άτομα τα οποία είναι επαφές κρουσμάτων, είτε εμβολιασμένα είτε μη, πρέπει να περιορίζονται διότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι εξακολουθούν να είναι κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top