ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλιβερή ιστορία: Σκυλάκια έχασαν τη ζωή τους από άθλιες συνθήκες – Καταγγελίες και για κακοποίηση (Φωτογραφίες)

Θλιβερή ιστορία: Σκυλάκια έχασαν τη ζωή τους από άθλιες συνθήκες – Καταγγελίες και για κακοποίηση (Φωτογραφίες)

Συμφώνα με καταγγελία προς το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών από το περασμένο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου εξελίσσεται μια θλιβερή ιστορία που αφορά την τραγική κατάληξη τριών μικρών σκυλιών και την κακοποίηση άλλων.

Από τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι Οικολόγοι, διαφαίνεται μια σειρά από λάθη από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή του περί ευημερίας νόμου.

Το Σάββατο έγινε καταγγελία στον αστυνομικό σταθμό Μονής από ευσυνείδητο πολίτη, ότι σε κλουβιά στην Παρεκκλησιά υπήρχε ένα νεκρό σκυλάκι. Στα κλούβια υπήρχαν και άλλα σκυλιά όμως σε τρισάθλιες συνθήκες.

Ο Αστυνομικός σταθμός Μονής παράπεμψε τον πολίτη στις κτηνιατρικές υπηρεσίες και στην αστυνομία ζώων, ενώ γνώριζαν ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν δουλεύουν Σαββατοκύριακα και η αστυνομία ζώων στελεχώνεται μόνο μέχρι τις 19:30.

Μετά από επικοινωνία με την αστυνομία ζώων την Κυριακή, είπαν στον πολίτη ότι θα εξέταζαν το περιστατικό την Δευτέρα που θα ήταν ανοικτές οι κτηνιατρικές υπηρεσίες για να ελέγξουν το περιστατικό μαζί. Τελικά έγινε η επιθεώρηση την Δευτέρα και ενημερώθηκε ο «ιδιοκτήτης» να βελτιώσει τις συνθήκες που διαμένουν τα ζώα. Κατά την άποψη μας όμως, από την στιγμή που υπήρχε νεκρό ζώο στο κλουβί τουλάχιστον από την Παρασκευή, έπρεπε να απομακρυνθούν τα υπόλοιπα ζώα και να πάνε σε κτηνίατρο μέχρι και την διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές για αποφυγή πιο δυσάρεστων καταστάσεων. Αργά το βράδι οι εθελοντές που πήγαν να δουν αν έγινε κάτι από όσα υποσχέθηκε ο ιδιοκτήτης, αντίκρισαν τραγικές εικόνες καθώς και τα άλλα 2 μικρά σκυλάκια πέθαναν από το κρύο γιατί απλά αφέθηκαν εκεί για να πεθάνουν.

Την Τρίτη οι αρμόδιες αρχές θα πήγαιναν για επανέλεγχο αλλά ήταν ήδη αργά.

Στην προσπάθεια μιας διασώστριας να σώσει τα άλλα σκυλιά που ήταν στον συγκεκριμένο χώρο τα οποία κινδύνευαν άμεσα να βρουν και εκείνα το ίδιο τραγικό τέλος, μιας και δεν είχαν καμία προστασία από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνες τις μέρες (βροχές, δυνατοί άνεμοι, κρύο κλπ.) και μη έχοντας ανταπόκριση από τις αρμόδιες αρχές, κατάφερε να πάρει τα υπόλοιπα σκυλιά σε ασφαλές μέρος. Με δικά της έξοδα τα σκυλιά πήγαν αμέσως σε κτηνίατρο που διέγνωσε ότι το ένα σκυλί είχε ψηλό πυρετό, ήταν θετικό σε ερλίχια και λεϊσμανίαση και το δεύτερο ήταν υποσιτισμένο. Η διασώστρια προσπάθησε να ενημερώσει το κτηνιατρείο ότι είναι στην κατοχή της οι σκύλοι χωρίς καμιά ανταπόκριση. Επίσης ο ιδιοκτήτης των σκύλων παρέδωσε ένα σκυλί που ήταν δεμένο στο δέντρο σε καταφύγιο γιατί φοβόταν να μην του επιβάλουν πρόστιμο μιας και αυτό απαγορεύεται βάση του νόμου περί ευημερίας των ζώων.

Βάση των πληροφοριών που έχουμε φαίνεται ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν αποτύχει να διασφαλίσουν την υγεία και ευημερία των ζώων στην συγκεκριμένη υπόθεση. Έρχονται επίσης να καταγγείλουν την εθελόντρια ότι έκλεψε τα 2 σκυλιά, κάτι εντελώς απαράδεκτο γιατί χάρη σε αυτήν σώθηκαν τα δυο άλλα σκυλιά γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε 5 σκυλιά νεκρά και όχι 3. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι, παρά την τεκμηριωμένη κακοποίηση των σκυλιών, η αστυνομία απαιτεί από την διασώστρια να επιστρέψει τα σκυλιά στον ιδιοκτήτη. Μέχρι και σήμερα όμως τα σκυλιά παραμένουν με την διασώστρια γιατί ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει που να τα πάρει.

Η υπεύθυνη της Ομάδας για την Ευημερία των Ζώων του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη ανέφερε ότι «Κατά την άποψή μας οι κτηνιατρικές υπηρεσίες έπρεπε άμεσα να κατάσχουν όλα τα ζώα στην ιδιοκτησία του ατόμου αυτού, αφού η διάγνωση του κτηνιάτρου αναφέρει εμφανή κακοποίηση. Επιπλέον, η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για πρόκληση θανάτου σε ζώα και κακοποίηση ζώων και να επιβληθούν αυστηρές ποινές όπως προνοεί ο περί ευημερίας νόμος. Επίσης απαιτούμε να διερευνηθούν οι παραλείψεις, λάθη και ολιγωρία από τις αρμόδιες αρχές για την επιβολή του νόμου και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το Κίνημα θα σταθεί στο πλευρό της διασώστριας γιατί στην συγκεκριμένη υπόθεση το μονό που έκανε ήταν το αυτονόητο δηλαδή να σώσει την ζωή των άλλων δυο σκύλων κάτι που έπρεπε να είχαν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες. Η υπόθεση αυτή έχει να κάνει με ψυχές και όχι με αντικείμενα».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φωτογραφίες μπορεί να συγκλονίσουν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top