ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι κάτοικοι Μιτσερού - «Είμαστε κοινότητες ανθρώπων και όχι λατομικές περιοχές»

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι κάτοικοι Μιτσερού - «Είμαστε κοινότητες ανθρώπων και όχι λατομικές περιοχές»

«Είναι νόμιμο λένε να χωροθετηθεί εργοστάσιο ασφάλτου κοντά σε λατομική περιοχή. Το τι είναι νόμιμο και τι όχι, το έχουν αναλάβει οι νομικοί μας σύμβουλοι», γράφει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Άντρη Βασιλείου, μία από της συντονίστριες της ομάδας πρωτοβουλίας «Κοινότητες εν Δράσει» που διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση στην κοινότητα Μιτσερού ενός από τα τρία εργοστάσια ασφάλτου.

«Εμείς ως αποδέκτες θα μιλήσουμε για αυτά που ζούμε. Οι επεκτάσεις των περιοχών λατόμευσης έχουν φέρει τα λατομεία στις παρυφές και εντός των κοινοτήτων μας. Έχουν εξαφανίσει τα βουνά και μαζί τη βιοποικιλότητά τους. Η οχληρία και η σκόνη που παράγουν είναι στην καθημερινότητά μας και αιτία προβλημάτων υγείας. Τα βαρέα οχήματα αποτελούν διαρκή κίνδυνο.Τώρα μας λένε πως τα λατομεία θα είναι και η αιτία να μας φορτώσουν τα ασφαλτικά. Εμείς τους απαντάμε με την παρουσία μας! Εδώ ζουμε για αιώνες! Εδώ ζούνε παιδιά! Εδώ είναι κοινότητες ανθρώπων με δικαιώματα! Το ότι γίνεται εκμετάλλευση του πλούτου των εδαφών του τόπου μας τούτο δεν σημαίνει ότι θα σας επιτρέψουμε να εκμεταλλευτείτε για ακόμη μια φορά τους ανθρώπους και να καταπατήσετε κάθε δικαίωμα για υγεία και ευημερία! Αποτελούμε πρωτίστως κοινότητες ανθρώπων κι όχι λατομικές περιοχές! Έχουμε ενωθεί όλες οι κοινότητες σαν ΜΙΑ κοινότητα, που έχει δώσει όρκο να μην επιτρέψει σε κανένα να καταπατήσει ποτέ ξανά τα δικαιώματα των κατοίκων και κυρίως των παιδιών για καθαρό αέρα, υγεία και ευημερία!», γράφει η κα. Βασιλείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top