ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Να προχωρήσει η ρύθμιση πάταξης της διαφθοράς» - Παρέλαβε την ετήσια έκθεση από τον Γεν. Ελεγκτή

ΠτΔ: «Να προχωρήσει η ρύθμιση πάταξης της διαφθοράς» - Παρέλαβε την ετήσια έκθεση από τον Γεν. Ελεγκτή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από τον Γενικό Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Παραδίδοντας την έκθεση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι πρόκειται «για την ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας για το 2020 μαζί με τις ειδικές εκθέσεις που έχουμε εκδώσει. Είναι το μέσο με το οποίο η Υπηρεσίας μας δίνει τον απολογισμό της για την εργασία που έχει διατελέσει την περασμένη χρονιά και σας την υποβάλλουμε με βάση τις πρόνοιες του Συντάγματος».

Παραλαμβάνοντας την έκθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα διεξέλθω της σύνοψης για να μπορώ να εντρυφήσω. Και οι συνεργάτες μου θα τη μελετήσουν».

Πρόσθεσε, «όπως πάντοτε λαμβάνονται σοβαρότατα υπόψη οι εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Θέλω να πιστεύω ότι παρουσιάζεται ή τουλάχιστον παρατηρείται μια σημαντική βελτίωση από τότε που καταγράφονται κάποιες παραβάσεις είτε διατάξεων είτε νόμων».

Αυτό το οποίο επιδιώκουμε, συνέχισε, είναι κατά το δυνατόν να ανταποκρινόμαστε λαμβάνοντας πάντα υπόψη το δημόσιο συμφέρον, να είμαστε συνεπείς με τις πρόνοιες των νόμων και όπως είπα και στο παρελθόν, πολλές φορές η καθ΄ αυτό εφαρμογή, δηλαδή η εμμονή σε απόλυτη εφαρμογή, πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει, εφόσον ακολουθούνται οι βασικές διαδικασίες, και ζημιά.

Όμως το πιο σημαντικό είναι να τηρούνται ιδιαίτερα οι βασικές αρχές, είμαστε σε μια συνεχή επικοινωνία προς τούτο, έτσι ώστε να αποφεύγονται είτε κρίσεις είτε εικόνες που δεν είναι οπωσδήποτε οι επιθυμητές.

Και το πιο σημαντικό είναι ελπίζω και η Βουλή επιτέλους που έχει μπροστά της μια σειρά νομοσχεδίων για την πάταξη της διαφθοράς (να προχωρήσει).

Εάν εννοούμε όλοι ότι πρέπει να παταχθεί, πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια, αλλά και ο τρόπος εξιχνίασης και διαπίστωσης γεγονότων που εμφανίζουν ή έχουν το στοιχείο της διαφθοράς και να μπορεί επιτέλους να γνωρίζει ο καθένας ότι και υπόλογος είναι και η διαφάνεια πρέπει να τηρείται».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top