Επιβεβαίωση πρώτου θανάτου από Όμικρον στη Βρετανία

Επιβεβαίωση πρώτου θανάτου από Όμικρον στη Βρετανία

Τον πρώτο θάνατο φορέα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Επισκεπτόμενος εμβολιαστικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τζόνσον είπε: «Δυστυχώς ναι, η Όμικρον παράγει νοσηλείες και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί πως πέθανε από την Όμικρον».

«Επομένως νομίζω ότι η ιδέα πως με κάποιον τρόπο πρόκειται για ηπιότερη εκδοχή αυτού του ιού, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να παραμερίσουμε και απλά να αναγνωρίσουμε τον μεγάλο ρυθμό με τον οποίο επιταχύνεται (η διασπορά) μεταξύ του πληθυσμού. Άρα το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε όλοι τις ενισχυτικές δόσεις», συμπλήρωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ είχε πει πως υπάρχουν «περίπου δέκα» νοσηλευόμενοι φορείς της Όμικρον στην Αγγλία.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE - Ιστορική αναμέτρηση Τραμπ–Πούτιν: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

LIVE - Ιστορική αναμέτρηση Τραμπ–Πούτιν: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η παγκόσμια κοινότητα στέφει το βλέμμα της στην Αλάσκα, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθούν τετ-α-τετ σε μια ιστορική συνάντηση κορυφής. Με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι δύο ηγέτες κάθονται στο ίδιο τραπέζι επιδιώκοντας «ένα νέο μομέντουμ» στις σχέσεις Ουάσιγκτον–Μόσχας. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE