Επιβεβαίωση πρώτου θανάτου από Όμικρον στη Βρετανία

Επιβεβαίωση πρώτου θανάτου από Όμικρον στη Βρετανία

Τον πρώτο θάνατο φορέα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Επισκεπτόμενος εμβολιαστικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τζόνσον είπε: «Δυστυχώς ναι, η Όμικρον παράγει νοσηλείες και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί πως πέθανε από την Όμικρον».

«Επομένως νομίζω ότι η ιδέα πως με κάποιον τρόπο πρόκειται για ηπιότερη εκδοχή αυτού του ιού, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να παραμερίσουμε και απλά να αναγνωρίσουμε τον μεγάλο ρυθμό με τον οποίο επιταχύνεται (η διασπορά) μεταξύ του πληθυσμού. Άρα το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε όλοι τις ενισχυτικές δόσεις», συμπλήρωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ είχε πει πως υπάρχουν «περίπου δέκα» νοσηλευόμενοι φορείς της Όμικρον στην Αγγλία.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE