ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία Φουρλά για λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας - Αποτελεί μοχλό πίεσης κατά της Άγκυρας

Τροπολογία Φουρλά για λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας - Αποτελεί μοχλό πίεσης κατά της Άγκυρας

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ιδιαίτερα σημαντική τροπολογία του Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ& ΕΛΚ, Λουκά Φουρλά, σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Τουρκίας, στην ετήσια έκθεση για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας.

Η τροπολογία του κ. Φουρλά αναφέρει ρητά ότι για να χρηματοδοτείται η Τουρκία από την ΕΕ, προϋποθέτει το σεβασμό των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών Αξιών και Αρχών.

Η Έκθεση επίσης εκφράζει, μεταξύ άλλων, τη βαθιά ανησυχία της για την ολοένα και πιο διεκδικητική εξωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία θέτει επανειλημμένα τη χώρα σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, τα επιμέρους κράτη μέλη της και με τις γειτονικές της χώρες. Παράλληλα, η Έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση να υπερασπιστεί και να προωθήσει τη δημοκρατία, διασφαλίζοντας την αυστηρή συμμόρφωση με τις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Έκθεση θα προωθηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιανουάριο όπου αναμένεται η υπερψήφισή της. Θα αποτελεί ακόμη ένα μοχλό πίεσης προς την κατεύθυνση λήψης μέτρων κατά της προκλητικής στάσης της Άγκυρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top