LIKE ONLINE

Επιστήμονες έφτιαξαν μάσκα με αντισώματα από αυγά στρουθοκαμήλου και όταν εντοπίζει τον κορωνοϊό λάμπει

Επιστήμονες έφτιαξαν μάσκα με αντισώματα από αυγά στρουθοκαμήλου και όταν εντοπίζει τον κορωνοϊό λάμπει

Μια ομάδα επιστημόνων στην Ιαπωνία δημιούργησε μια μάσκα που… λάμπει όταν υπάρχουν ίχνη κορονοϊού και εκτίθεται στο υπεριώδες φως. Εξίσου ενδιαφέρον όμως αποτελεί και το ότι για να δημιουργηθεί αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκαν αυγά στρουθοκαμήλου!

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Κιότο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και, σύμφωνα με την εφημερίδα Japan Times, η ομάδα των επιστημόνων στοχεύει να λάβει έγκριση από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας για να πουλήσει τις μάσκες το 2022. Ο επικεφαλής της ομάδας Γιασουχίρο Τσουκαμότο ελπίζει ότι οι μάσκες θα δώσουν στους χρήστες έναν ευκολότερο τρόπο να δοκιμάσουν, εάν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

Οι στρουθοκάμηλοι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Japan Times, είναι σε θέση να παράγουν πολλούς διαφορετικούς τύπους αντισωμάτων ή πρωτεϊνών που εξουδετερώνουν τα παθογόνα στο σώμα. Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κιότο έκαναν ένεση σε θηλυκά στρουθοκαμήλου μια ανενεργή και αβλαβή μορφή κορονοϊού και στη συνέχεια εξήγαγε με επιτυχία μεγάλη ποσότητα αντισωμάτων από τα αυγά που γέννησαν.

Η ερευνητική ομάδα στη συνέχεια ανέπτυξε ένα ειδικό φίλτρο που τοποθετείται μέσα στη μάσκα. Το φίλτρο μπορεί να αφαιρεθεί και να ψεκαστεί με μια φθορίζουσα βαφή που περιέχει αντισώματα κορονοϊού από αυγά στρουθοκαμήλου. Εάν υπάρχει ο ιός, το φίλτρο θα λάμπει όταν τοποθετηθεί κάτω από το υπεριώδες φως.

Οι Ιάπωνες επιστήμονες έκαναν πειράματα για 10 ημέρες σε 32 άτομα που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό και διαπίστωσε ότι όλες οι μάσκες που φορούσαν έλαμπαν στο φως UV, το οποίο εξασθενούσε με την πάροδο του χρόνου και το ιικό τους φορτίο χαμηλό.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Γιασουχίρο Τσουκαμότο σχεδιάζει να επεκτείνει το πείραμα σε 150 συμμετέχοντες. Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αφού φόρεσε μία από τις πειραματικές μάσκες και διαπίστωσε ότι έλαμπε όταν ελέγχονταν. «Μπορούμε να παράγουμε μαζικά αντισώματα από στρουθοκάμηλους με χαμηλό κόστος. Στο μέλλον, θέλω να μετατρέψω αυτή την ανακάλυψη σε ένα εύχρηστο κιτ δοκιμών που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας», είπε ο Γιασουχίρο Τσουκαμότο.

Με πληροφορίες από Japan Times

Πηγή: newsit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top