Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία - Προειδοποιήσεις για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία - Προειδοποιήσεις για τσουνάμι

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην ανατολική Ινδονησία, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 05:20 (ώρα Κύπρου) σε βάθος 76 χιλιομέτρων στη θάλασσα Φλόρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η σεισμολογική και μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδονησίας εξέδωσε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τσουνάμι, σεισμικά θαλάσσια κύματα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός είχε ισχύ 7,7 βαθμών και ότι το εστιακό βάθος του ήταν πολύ μικρό, μόλις 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν αποκλείεται το τσουνάμι να χτυπήσει ακτές που βρίσκονται σε απόσταση ακόμη και 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE