ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Πιάστηκαν στα πράσα» δύο άντρες στο αεροδρόμιο - Παρουσίασαν πλαστά έγγραφα

«Πιάστηκαν στα πράσα» δύο άντρες στο αεροδρόμιο - Παρουσίασαν πλαστά έγγραφα

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 32χρονου για υπόθεση πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου ενώ συνελήφθη και δεύτερο πρόσωπο, ηλικίας 29 ετών, για τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, στις 13 Δεκεμβρίου 21 και ώρα 05:10 στον διαβατηριακό έλεγχο του αεροδρομίου Πάφου, στον τομέα αναχωρήσεων για την πτήση προς την Ολλανδία, παρουσιάστηκε ένας άντρας αφρικανικής καταγωγής ο οποίος παρουσίασε δελτίο ταυτότητας Πορτογαλίας. Εγέρθηκαν εύλογες υπόνοιες ότι πρόκειται για πλαστό έγγραφο, αφού δεν διέθετε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Ανακρινόμενος παραδέχτηκε ότι κατάγεται από αφρικανική χώρα και είναι ηλικίας 32 ετών. Σε περαιτέρω έλεγχο που έγινε στο μηχανογραφημένο σύστημα από την υπηρεσία ασύλου διαπιστώθηκε ότι έχει υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Δημοκρατία στις 4 Μαρτίου 2021, η οποία εκκρεμεί και συνεπώς η παραμονή του στην Κύπρο είναι νόμιμη.

Εναντίον του 32χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνελήφθη στο ΤΑΕ Πάφου. Στην συνέχεια τη Δευτέρα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης τεσσάρων ημερών.

Εξάλλου σε δεύτερη περίπτωση το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε άντρας, αφρικανικής καταγωγής, στον αερολιμένα Πάφου, ο οποίος είχε πρόθεση να ταξιδέψει για τη Μασσαλία. Παρουσίασε πορτογαλικό διαβατήριο για το οποίο εγέρθηκαν υπόνοιες ότι είναι πλαστό, αφού δεν διέθετε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Ανακρινόμενος παραδέχτηκε ότι είναι υπήκοος αφρικανικής χώρας και είναι ηλικίας 29 χρόνων.

Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε στα στοιχεία του, διαπιστώθηκε ότι ο υπέβαλε αίτηση για άσυλο στη Δημοκρατία στις 6 Ιουλίου 2021, η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Υπηρεσίας Ασύλου. Ο 29χρονος συνελήφθη για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της πλαστοπροσωπίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου. Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά τις υποθέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top