ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΠτΔ και Τατάρ στο Λήδρα Πάλας - Δεξίωση χωρίς ατζέντα

Συνάντηση ΠτΔ και Τατάρ στο Λήδρα Πάλας - Δεξίωση χωρίς ατζέντα

Συνάντηση στο πλαίσιο δεξίωσης των ΗΕ θα έχουν απόψε στις 7 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης.

Η δεξίωση πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας στην νεκρή ζώνη.

Ο κ. Στιούαρτ είχε τις πρώτες χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες την περασμένη Παρασκευή. Σημείωσε ότι πρόκειται για μια ανεπίσημη δεξίωση, «ένα ανεπίσημο κοινωνικό γεγονός χωρίς ατζέντα».

Ο κ. Στιούαρτ είχε εκφράσει την ελπίδα ότι «θα είναι άλλη μια ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα με τους ηγέτες, να τους επιτρέψουμε ακόμη να έχουν λίγο χρόνο μεταξύ τους και ελπίζω να έχουμε μια καλή αρχή».

Λόγω της πανδημίας, η δεξίωση θα περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων. Παρόντες θα είναι ο ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Εργκιούν Ολγκούν ενώ πρόσκληση έλαβαν και οι συμπρόεδροι των Τεχνικών Επιτροπών από τις δύο πλευρές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top