ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βανδάλισαν το Δημοτικό Θέατρο Λατσιών με συνθήματα για την ΕΟΚΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βανδάλισαν το Δημοτικό Θέατρο Λατσιών με συνθήματα για την ΕΟΚΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νυχτοβάτες βανδάλισαν το Δημοτικό Θέατρο Λατσιών το βράδυ της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου, γράφοντας συνθήματα όπως «ΕΟΚΑ Β’ ξαναχτύπα».

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών:

 

Θρασύδειλα φασιστοειδή στοιχεία έδρασαν ψες υπό την κάλυψη της νύκτας αναγράφοντας συνθήματα πάνω Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και στους γύρω χώρους. Ενοχλήθηκαν από την αποψινή προγραμματισμένη εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 7ης Δεκεμβρίου «Μέρα Δημοκρατικής Αντίστασης» και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Κώστα Παπακώστα.

Δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β΄ να μας φοβερίσουν. Οι Αντιστασιακοί δεν δείλιασαν μπροστά στις κάνες των όπλων των άνανδρων πραξικοπηματιών και με αυταπάρνηση θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την Ελευθερία και αν νομίζουν ορισμένοι εκκολαπτόμενοι νεοφασίστες πως με αυτές τις ενέργειες θα κάμψουν τη θέληση μας για δικαίωση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης, καλά κάνουν να το ξεχάσουν.

Ντροπή και σε αυτούς τους παρέχουν πολιτική κάλυψη και εκκολάπτουν ξανά το αυγό του φιδιού, που 47 χρόνια μετά δεν έχουν βρει τη δύναμη να αναγνωρίσουν τις ασήκωτες ευθύνες και συνεχίζουν να καλύπτουν τα εγκλήματα των δολοφόνων της πατρίδας μας.

Ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών καλούμε τον κάθε δημοκρατικό πολίτη να παραστεί στην αποψινή εκδήλωση για να στείλουμε το μήνυμα πως ο λαός μας τιμά τους πραγματικούς ήρωες και παλεύει για δικαίωση της πατρίδας μας (απόψε 14/12/2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και ώρα 7.00 μμ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top