ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λάρνακας - Έστειλαν ασθενή να περιμένει στο αυτοκίνητο

Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λάρνακας - Έστειλαν ασθενή να περιμένει στο αυτοκίνητο

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την παράδοση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, στην οποία είναι προγραμματισμένο να στεγαστούν διάφορες υπηρεσίες και τμήματα του νοσηλευτηρίου, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να επεκταθεί ο χώρος των Πρώτων Βοηθειών για να εξυπηρετείται καλύτερα και ταχύτερα το κοινό, τίποτε απολύτως δεν έχει γίνει ακόμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως εκ τούτου, η ταλαιπωρία και η πολύωρη αναμονή των ασθενών συνεχίζεται. Ο χώρος που φιλοξενεί το τμήμα Πρώτων Βοηθειών (ΤΑΕΠ) εξακολουθεί να παραμένει υπερβολικά μικρός και ανεπαρκές ώστε να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες του κοινού που προσφεύγουν στο ΤΑΕΠ.

Παραμένουν μονάχα τρία κρεβάτια για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μιας πόλης που πλησιάζει τις 100 χιλιάδες σε πληθυσμό. Ούτε επαρκές στελεχωμένο με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι το συγκεκριμένο τμήμα. Ενδεικτικό της κατάστασης που εξακολουθεί να παρατηρείται στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ήταν το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (13/12), το οποίο κατήγγειλε στην εφημερίδα μας ασθενής κάτοικος Λάρνακας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ είχε μεταφερθεί στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών από τη θυγατέρα της, εκείνη την ώρα προέκυψε κάποιο έκτακτο περιστατικό το οποίο έπρεπε να τύχει άμεσης αντιμετώπισης, με αποτέλεσμα να της λεχθεί… να περιμένει μέσα στο αυτοκίνητό της (δηλαδή μέσα στην παγωνιά, νύχτα Δεκεμβρίου).

Αφού πέρασε αρκετή ώρα χωρίς καμία ειδοποίηση, η γυναίκα, η οποία συνέχιζε να υποφέρει, αναγκάστηκε να καταφύγει σε ιδιωτικό νοσοκομείο της πόλης, όπου διαγνώστηκε με μόλυνση στους πνεύμονες κι έτυχε της ανάλογης θεραπευτικής αγωγής, πληρώνοντας βέβαια και το ανάλογο αντίτιμο (γύρω στα 150 ευρώ μαζί με την φαρμακευτική αγωγή).

Έπειτα από περίπου ενάμισι ώρα, ειδοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου να περάσει για εξέταση στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Λάρνακας. Ήταν, όμως, πολύ αργά, αφού οι γιατροί στο ιδιωτικό νοσοκομείο την είχαν ήδη εξετάσει κι έβγαλαν την διάγνωσή τους.

Παρόμοια περιστατικά, όπως πληροφορούμαστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν στη Λάρνακα, αφού ασθενείς χάνουν την υπομονή τους αναμένοντας με τις ώρες στον χώρο των Πρώτων Βοηθειών. Ένα πρόβλημα που χρονίζει και το οποίο δυστυχώς ακόμα δεν έχει επιλυθεί, ούτε και μετά την παράδοση της νέας πτέρυγας.

Υποτίθεται πως η ανέγερση της νέας πτέρυγας (παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2020, αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει τα εγκαίνια) θα έβαζε τέρμα στην τεράστια ταλαιπωρία του κοινού που επισκέπτεται το νοσηλευτήριο της πόλης, αφού ζωτικής σημασίας τμήματα θ’ «ανάσαιναν» και θα επεκτείνονταν.     

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top