ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλη ανταρσία από Τόρις κατά του Μπόρις Τζόνσον στην ψηφοφορία για τα μέτρα κατά της Όμικρον

Μεγάλη ανταρσία από Τόρις κατά του Μπόρις Τζόνσον στην ψηφοφορία για τα μέτρα κατά της Όμικρον

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για τη συγκράτηση της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, αν και δεκάδες βουλευτές καταψήφισαν ορισμένα από αυτά.


Στο πιο αμφιλεγόμενο από τα μέτρα, την υιοθέτηση πιστοποιητικών εμβολιασμού για την είσοδο σε χώρους με μεγάλα πλήθη, 96 βουλευτές των Συντηρητικών τάχθηκαν κατά των κυβερνητικών προτάσεων, σε μία από τις μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές «ανταρσίες» που έχουν καταγραφεί. Υποστηρίζουν ότι το μέτρο περιορίζει τις ελευθερίες των πολιτών, παρά το ότι επιτρέπεται επίσης η επίδειξη αρνητικού rapid τεστ.

Αν και το μέτρο πέρασε με 369 ψήφους υπέρ και 126 κατά, καθώς στηρίχθηκε από τους Εργατικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Βρετανοί πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν ότι το μέγεθος της ανταρσίας, πολύ μεγαλύτερο από όσο αναμενόταν, θα μπορούσε ακόμα και να αποδειχθεί προάγγελος εσωκομματικής αμφισβήτησης  του Μπόρις Τζόνσον. Σημειώνεται ότι οι 96 βουλευτές υπερκαλύπτουν κατά πολύ την αυτοδυναμία των 40 εδρών στην οποία βασίζεται ο κ. Τζόνσον στη Βουλή.

Οι βουλευτές ενέκριναν επίσης το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού του προσωπικού πρώτης γραμμής στο δημόσιο σύστημα υγείας NHS, αν και πάλι με σημαντική ανταρσία στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης.

Με άνετη πλειοψηφία εγκρίθηκε επίσης η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, εξαιρουμένων των καταστημάτων εστίασης, ενώ χωρίς ψηφοφορία πέρασε η αντικατάσταση του μέτρου της απομόνωσης για όσους έρχονται σε επαφή με κρούσματα της Όμικρον με καθημερινά rapid τεστ επί επτά ημέρες, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top