ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μεγάλη ανησυχία με τους οδηγούς που κάνουν χρήση ναρκωτικών - 16 από τους 20 ελεγχους καταγγέλονται

Μεγάλη ανησυχία με τους οδηγούς που κάνουν χρήση ναρκωτικών - 16 από τους 20 ελεγχους καταγγέλονται

Συνεργασία Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας Roadpol.

Μεταξύ των ημερομηνιών 6-12 Δεκεμβρίου, 2021 πραγματοποιήθηκαν παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων με έμφαση στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η οποία διεξήχθη ταυτόχρονα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας Roadpol, διενεργήθηκαν συνολικά 20 έλεγχοι και έγιναν 16 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, καθώς και 547 έλεγχοι και 61 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Επισημαίνεται ότι η απρόσεκτη οδήγηση/απόσπαση της προσοχής, καθώς και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών, αποτέλεσαν κατά την τελευταία τριετία στην Κύπρο, τις πρώτες δύο κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων με ποσοστό 20,8% και 27,8% αντίστοιχα.

Εξάλλου, ποσοστό γύρω στο 25% όλων των οδικών θανάτων που προκαλούνται στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλεται αποδεδειγμένα στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Ταυτόχρονα, όπως είναι γνωστό, η χρήση ναρκωτικών ουσιών συμβάλλει στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση, αλλά και στη μείωση της απόδοσης του οδηγού, με αύξηση του κινδύνου εμπλοκής σε οδική τροχαία σύγκρουση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top