ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινο φως από Γραφείο Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων για τις κάμερες - Πρεμιέρα την πρώτη του χρόνου

Πράσινο φως από Γραφείο Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων για τις κάμερες - Πρεμιέρα την πρώτη του χρόνου

Το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε συνεχή διαβούλευση με την Αστυνομία και τον Ανάδοχο που ανέλαβε το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του συστήματος φωτοεπισήμανσης, ώστε να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία του θα είναι σύμφωνη με τον περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα) Νόμο και με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ).

Η συνδρομή του Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αφορούσε σε όλα τα στάδια λειτουργίας του συστήματος, από την λήψη της φωτογραφίας μίας τροχαίας παράβασης, μέχρι και την πληρωμή του εξωδίκου. Μεταξύ άλλων, δόθηκε καθοδήγηση για τη σαφή διάκριση των ρόλων της Αστυνομίας και του Ανάδοχου καθώς και των υπεργολάβων του, για οργανωτικά και τεχνικά μέτρα ασφάλειας και για τη συλλογή πληροφοριών με σκοπό την ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του οχήματος ή του οδηγού, αν ο ιδιοκτήτης υποδείξει άλλο πρόσωπο.

Στα πλαίσια των υποχρεώσεών της με βάση τον ΓΚΠΔ, η Αστυνομία ετοίμασε και υπέβαλε στο Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εκτίμηση αντίκτυπου για το εν λόγω σύστημα. Αφού διαπιστώθηκε ότι, λήφθηκαν υπόψιν όλα τα σχόλια που υποβλήθηκαν για καθοδήγηση και ότι πληρούνται οι απαιτήσεις του ΓΚΠΔ, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, εγκρίθηκε η λειτουργία του.

Την 1η Ιανουαρίου 2022, αναμένεται να ξεκινήσει η έκδοση εξώδικων προστίμων, αφού υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις ανάθεσης επεξεργασίας και αφού προηγηθεί μία τελική επιθεώρηση του συστήματος. Δεδομένα που συλλέχθηκαν ή θα συλλεχθούν, πριν την υπογραφή των συμβάσεων, στα πλαίσια δοκιμών του συστήματος, θα καταστραφούν.

Παρά το ότι το σύστημα πληροί τις απαιτήσεις του Νόμου για την φωτοεπισήμανση και του ΓΚΠΔ, η Αστυνομία και ο Ανάδοχος πρέπει να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση. Το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και να παρέχει καθοδήγηση εκεί και όπου χρειάζεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top