Ελλάδα: Ένοχοι για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας κρίθηκαν δύο Έλληνες - Μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας

Ελλάδα: Ένοχοι για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας κρίθηκαν δύο Έλληνες - Μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας

Ομόφωνα ένοχοι για κατασκοπεία κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Ρόδο δύο Έλληνες -μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας- που συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2021.

Πρόκειται για έναν 36χρονο, ο οποίος εργαζόταν ως γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και έναν 53χρονο πρώην μάγειρα πλοίου. Οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με κοινό ενιαίο σκοπό χρήσης για διαβίβαση κρατικών απορρήτων σε άλλον με σκοπό πρόκλησης κινδύνου στα συμφέροντα του κράτους.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε και τους δύο αθώους για τα αδικήματα της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για παραβίαση μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος ετοιμάζεται για την Προεδρία: Την Κυριακή ο ΠτΔ παρουσιάζει το πρόγραμμα εργασίας και λογότυπο

Η Κύπρος ετοιμάζεται για την Προεδρία: Την Κυριακή ο ΠτΔ παρουσιάζει το πρόγραμμα εργασίας και λογότυπο

Το πρόγραμμα εργασίας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ παρουσιάζει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE