Αναχώρησε για Βατικανό η πρώτη ομάδα αιτητών ασύλου

Αναχώρησε για Βατικανό η πρώτη ομάδα αιτητών ασύλου

Σήμερα τα ξημερώματα αναχώρησε η πρώτη δωδεκαμελής ομάδα αιτητών ασύλου, από τους συνολικά 50 που επιλέγηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο, για μετεγκατάσταση στο Βατικανό, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

 
Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, «η συμβολική κίνηση αυτή του Ποντίφικα, αποτελεί αναγνώριση των δυσκολιών που η Κύπρος αντιμετωπίζει με τη συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών που παράτυπα διέρχονται της Πράσινης Γραμμής προς τις ελεύθερες περιοχές, προερχόμενοι από την Τουρκία μέσω κατεχομένων, η οποία συστηματικά εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό έναντι της Κύπρου».

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πάπα Φραγκίσκο και την Αγία Έδρα για τη συμβολική αυτή ενέργεια και προσδοκούμε ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο ουσιαστικής αλληλεγγύης και από τα υπόλοιπα κράτη μέλη απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία», αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωση του.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η επανεκκίνηση των συνομιλιών δεν μπορεί να μετατεθεί» - Πάει σε νέους προορισμούς στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδύσεων

ΠτΔ: «Η επανεκκίνηση των συνομιλιών δεν μπορεί να μετατεθεί» - Πάει σε νέους προορισμούς στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδύσεων

Την έντονη διαφωνία του με την εκτίμηση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό για χρονική μετάθεση της ουσιαστικής επανεκκίνησης των συνομιλιών μετά τον Ιούνιο, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE