ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τσουχτερό πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ σε ταξιδιωτική εταιρεία στην Κύπρο - Οι νόμοι που παραβίασε

Τσουχτερό πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ σε ταξιδιωτική εταιρεία στην Κύπρο - Οι νόμοι που παραβίασε

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνει την έκδοση διοικητικής απόφασης και επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €50.000, εναντίον της εταιρείας Love Island Travel & Tours Ltd για παράβαση του περί των Οργανωμένων Ταξιδιών και Συνδεδεμένων Ταξιδιωτικών Διακανονισμών Νόμου.

Μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις του Νόμου από την εταιρεία, η οποία ενεργεί ως διοργανωτής οργανωμένων ταξιδιών:

i. Παράβαση του άρθρου 16 του Νόμου καθώς την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2020 διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν παρείχε αποτελεσματική προστασία κατά της αφερεγγυότητας και

ii. παράβαση του άρθρου 26 του Νόμου καθώς, κατά τη διάρκεια της έρευνας, η εταιρεία δεν παραχώρησε στην Εντεταλμένη Υπηρεσία, μέσα σε τακτή προθεσμία, έγγραφα και πληροφορίες που της είχαν ζητηθεί και αφορούσαν συγκεκριμένες συμβάσεις οργανωμένου ταξιδιού.

Η Απόφαση παρατίθεται αυτούσια στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (www.consumer.gov.cy).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top