ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράπονα για μη τήρηση των μέτρων απ' το ίδιο το κράτος στο Αεροδρόμιο Πάφου - «Είχαμε γίνει όλοι σαν σαρδέλες!!!» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Παράπονα για μη τήρηση των μέτρων απ' το ίδιο το κράτος στο Αεροδρόμιο Πάφου - «Είχαμε γίνει όλοι σαν σαρδέλες!!!»  - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Παράπονα από πολίτες  παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες για τα αεροδρόμια της Κύπρου, για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού από το ίδιο το κράτος που τα επέβαλε.

Συγκεκριμένα, χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε σήμερα το πρωί, με ανάρτηση του στην σελίδα «Που πήγαμε και δεν μας άρεσε» στο facebook, το παράπονο του για την κατάσταση που επικρατούσε στο αεροδρόμιο Πάφου, χθες το βράδυ της Πέμπτης (16/12), γύρω στις 11, μετά από πτήση από Θεσσαλονίκη.

Ο χρήστης εξήγησε πως μετά την πτήση οι επιβάτες κατέβηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου και οδηγήθηκαν σε διαμορφωμένη αίθουσα για να ελέγξουν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου τα στοιχεία τους και να τους υποβάλουν σε pcr εξέταση όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του χρήστη στην ανάρτηση, οι πρώτοι επιβάτες που κατέβηκαν από το αεροσκάφος, στάθηκαν σε 2 σειρές και όταν άρχισε να κατεβαίνει όλο το αεροπλάνο σιγά σιγά, οι υπεύθυνοι τους έβαλαν όλους μέσα στην αίθουσα, διότι λόγω της σειράς  που υπήρχε στην αρχή, κάποιοι έμεναν έξω από την αίθουσα και κρύωναν. «Είχαμε γίνει όλοι σαν σαρδέλες!!!», τόνισε ο χρήστης. «Και να θέλαμε να κρατήσουμε αποστάσεις και σειρά δεν μπορούσαμε γιατί ήμασταν πολλοί και η αίθουσα μικρή!», συνέχισε. Ο χρήστης έπειτα αναρωτήθηκε ποιο το νόημα που οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε pcr εξέταση αφού και να μην είχαν κάτι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να κολλούσαν εκεί, αν ένας από αυτούς είχε κάτι. Τόνισε, πως υπήρχε ακόμα μια πτήση μετά από την δική τους όπου λογικά ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία χωρίς τη σωστή πρόληψη κατά της νόσου.

Στη συνέχεια ο χρήστης αναφέρθηκε προς τους αρμόδιους  της κυβέρνησης, εκφράζοντας το παράπονο του γιατί να επιβάλουν πρόστιμα σε πολίτες και υποστατικά, ενώ την ίδια στιγμή αυτοί δεν τηρούν σωστά τα μέτρα ασφαλείας ενάντια της νόσου. Όπως είναι για παράδειγμα, οι ενδεικτικές ταμπέλες που υποβάλουν ότι  πρέπει να κρατάμε 2 μέτρα απόσταση, ή τα διαχωριστικά που επιτρέπουν την τήρηση μιας σειράς για την αποφυγή συνωστισμού. Και θέτει εν τέλει και το ερώτημα, του γιατί κάνουμε τελικά το τεστ, «το κάνουμε για εμάς και την υγεία μας ή για να παίρνει το κράτος τα λεφτά μας;».

Ο χρήστης ανέφερε έπειτα: «Τα αεροδρόμια είναι ο καθρέφτης της χώρας μας και δυστυχώς οι τουρίστες το πρώτο πράγμα που βλέπουν είναι το πόσο ανοργάνωτοι είμαστε!», θίγοντας έτσι μια πραγματικά σημαντική πτυχή του προβλήματος που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Τόνισε, πως για να απαιτεί το κράτος συμμόρφωση στους κανόνες από τους πολίτες του, πρέπει πρώτα το ίδιο το κράτος να αποτελεί το σωστό παράδειγμα. Κλείνει την ανάρτηση ελπίζοντας πως κάποιος από τους αρμόδιους του κράτους θα την διαβάσει και θα λάβει την ανάλογη δράση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top