ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Λακατάμιας: Συστάσεις στους πολίτες για τα αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

Δήμος Λακατάμιας: Συστάσεις στους πολίτες για τα αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

Μέτρα Πρόληψης για τα αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών, ανακοίνωσε ο Δήμος Λακατάμιας.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λακατάμιας αναφέρει ότι σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, τις επόμενες μέρες θα επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, με έντονες βροχές, καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους, προσθέτοντας ότι συνεργεία του Δήμου προβαίνουν από το πρωί σε έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων/ σχαρών/ οχετών ομβρίων υδάτων, σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

«Απευθύνουμε έκκληση, όπως η προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπάλληλοι του Δήμου, ενισχυθεί και από τους Δημότες μας, τους οποίους και παρακαλούμε να διατηρούν καθαρές (από φύλλα, φερτά υλικά κ.α.) τις επιφάνειες των σχαρών που βρίσκονται μπροστά από τα σπίτια τους και να αποφεύγουν να τοποθετούν κλαδέματα ή άλλα αντικείμενα σε σημεία που μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να αποτρέψουν τη φυσική ροή του νερού», σημειώνει.

Ο Δήμος συστήνει επίσης στους ιδιοκτήτες υπογείων να έχουν διαθέσιμες τις αντλίες νερού και όπου απαιτείται επιπλέον προστασία στις καγκελόπορτες των οικιών, να τοποθετηθεί έγκαιρα.

«Περαιτέρω συστήνεται η αποφυγή στάσης, στάθμευσης και διέλευσης κάτω από δέντρα κατά τη διάρκεια που πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην περιοχή σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 99174644», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι σε περίπτωση που παρατηρηθούν έντονα προβλήματα στο Δήμο, θα λειτουργήσει Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, για τη λειτουργία του οποίου θα ενημερωθούν οι δημότες με σχετική ανακοίνωση τόσο στα Μέσα Ενημέρωσης του Δήμου, όσο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top