Ισχυρός σεισμός ανοιχτά των Αντικυθήρων – Αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά των Αντικυθήρων – Αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ανοιχτά των Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν της τάξης των 5,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός, ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική, είχε επίκεντρο 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Αντικυθήρων.

Το εστιακό βάθος της έντασης είναι 39 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

Καθησυχαστικός ο Ευ. Λέκκας

Καθησυχαστικός εμφανίζεται, πάντως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως είπε, μιλώντας στο MEGA, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε ένα χώρο που δίνει σεισμούς σε μεγάλο βάθος. Σε αυτό, μάλιστα, απέδωσε το γεγονός πως έγινε αισθητός και στην Αττική.

«Κουνήθηκε η Αττική γιατί έχουμε να κάνουμε με μεγάλο εστιακό βάθος» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δόνηση δεν εμπνέει καμιά ανησυχία «γιατί αυτοί οι σεισμοί σε τέτοιο βάθος δεν έχουν μετασεισμική ακολουθία. Είναι σεισμοί που εκδηλώνονται εφάπαξ χωρίς να έχουμε ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από την Ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

ΠτΔ από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη, τόνισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE