ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπίστηκε στο Ιράν το πρώτο κρούσμα της Ομικρον

Εντοπίστηκε στο Ιράν το πρώτο κρούσμα της Ομικρον

Το Ιράν επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, ενώ οι αρχές κάλεσαν τους Ιρανούς να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση σε αυτή την χειρότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο Υφυπουργός Υγείας του Ιράν, Κάμαλ Χεϊντάρι, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το πρόσωπο που μολύνθηκε με τον ιό είναι ένας μεσήλικας Ιρανός, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

"Ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για να τεθεί σε καραντίνα αυτό το άτομο, που ζει στην Τεχεράνη και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίζεται στο Ιράν", είπε ο υφυπουργός.

Οι θάνατοι από επιπλοκές της covid-19 στη χώρα έχουν φθάσει τους 131.084, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, ενώ τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 1.968 και έφθασαν τα 6.170.979. Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Ιρανοί από τους περίπου 85 εκατομμύρια κατοίκους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις του σκευάσματος κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top