Εντοπίστηκε στο Ιράν το πρώτο κρούσμα της Ομικρον

Εντοπίστηκε στο Ιράν το πρώτο κρούσμα της Ομικρον

Το Ιράν επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, ενώ οι αρχές κάλεσαν τους Ιρανούς να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση σε αυτή την χειρότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο Υφυπουργός Υγείας του Ιράν, Κάμαλ Χεϊντάρι, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι το πρόσωπο που μολύνθηκε με τον ιό είναι ένας μεσήλικας Ιρανός, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

"Ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για να τεθεί σε καραντίνα αυτό το άτομο, που ζει στην Τεχεράνη και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίζεται στο Ιράν", είπε ο υφυπουργός.

Οι θάνατοι από επιπλοκές της covid-19 στη χώρα έχουν φθάσει τους 131.084, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, ενώ τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 1.968 και έφθασαν τα 6.170.979. Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Ιρανοί από τους περίπου 85 εκατομμύρια κατοίκους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις του σκευάσματος κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Eνισχύονται διαρκώς δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια

ΠτΔ: Eνισχύονται διαρκώς δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια

Ως Πολιτεία, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ευημερίας των πολιτών, ενισχύουμε διαρκώς δράσεις που στοχεύουν στη μείωση της βλάβης και στην καλλιέργεια κοινωνικής υποστήριξης για τα άτομα και τις οικογένειες που επηρεάζονται από οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης, όπως από αυτή που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια δήλωσε την Δευτέρα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE