ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμύρισε δρόμος και εγκλωβίστηκε όχημα – Περιορισμένες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω «Καρμέλ»

Πλημμύρισε δρόμος και εγκλωβίστηκε όχημα – Περιορισμένες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω «Καρμέλ»

Χωρίς να κληθεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα σε παγκύπριο επίπεδο κύλησε το τελευταίο 48ωρο για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ούτε και από την πλευρά της Πολιτικής Άμυνας καταγράφηκαν σοβαρά περιστατικά λόγω του χαμηλού βαρομετρικού «Καρμέλ».

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου δέχτηκε περιορισμένες κλήσεις παγκύπρια, οι οποίες συνολικά έφτασαν τις έξι.

Αναφέρθηκε σε ρυμούλκηση οχήματος, το οποίο εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο δρόμο της επαρχίας Λευκωσίας, καθώς και σε δύο-τρεις περιπτώσεις που χρειάστηκε να ανοίξουν οι σχάρες σε δημόσιο δρόμο, στην Πάφο. Επίσης επενέβη στην περίπτωση υπογείου οικίας που είχε πλημμυρίσει, αλλά και για μετακινήσεις ευτελών υλικών στην Επαρχία Αμμοχώστου. «Δεν παρουσιάστηκαν οποιαδήποτε προβλήματα τα οποία να είχαν οποιοδήποτε ουσιαστικό κόστος» είπε.

Εμείς, συνέχισε, είμαστε σε επαφή και σε άμεση επικοινωνία με την Μετεωρολογική Υπηρεσία και τον Διευθυντή της Μετεωρολογίας, είπε. Ανέφερε ακόμη ότι δόθηκαν οδηγίες από προχτές να εργαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου με το μέγιστο προσωπικό ενώ και το εκτός υπηρεσίας προσωπικό βρισκόταν σε επιφυλακή.

Ο κ. Κεττής ανέφερε πως δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα, ενώ έστειλε το μήνυμα στο κοινό να λαμβάνουν σοβαρά τις οποιεσδήποτε προειδοποιήσεις. Ίσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία να μην χρειάστηκε να επέμβει άμεσα, λόγω του ότι δεν έλαβε έκταση το φαινόμενο «Καρμέλ» αλλά και λόγω του ότι ο κόσμος άρχισε να αφομοιώνει ότι πρέπει να προφυλάσσεται σε προσωπικό επίπεδο και να περιορίζει τις μετακινήσεις του όταν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, είπε.

Ακόμη ανέφερε πως αν δεν λαμβάνονταν υπόψη οι προειδοποιήσεις για περιορισμό των μετακινήσεων, ίσως να είχαν καταγραφεί περισσότερα περιστατικά στα οποία θα έπρεπε να επέμβει η Πυροσβεστική. Πρόσθεσε επίσης πως ο κόσμος φαίνεται ότι έλαβε κάποια επιπρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις πλημμύρες σε προσωπικό επίπεδο και προφύλαξε τα υποστατικά του με τέτοιο τρόπο που δεν χρειάστηκε η Πυροσβεστική να επέμβει σε κάθε περίπτωση.

Εξάλλου σε δηλώσεις της η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Κύπρου Ολύβια Μιχαηλίδου ανέφερε πως τα πράγματα κύλησαν ομαλά, προσθέτοντας πως δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά περιστατικά. Παρόλα αυτά, συνέχισε, ήμασταν σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα αν τυχόν προέκυπταν οποιαδήποτε περιστατικά.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως στην Λεμεσό η Πολιτική Άμυνα ανταποκρίθηκε σε κάποιες περιοχές, αλλά δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά και η ανταπόκριση έγινε για προληπτικούς, όπως είπε, λόγους και για να υπάρξει εκτίμηση της κατάστασης.

Επιπρόσθετα η κ. Μιχαηλίδου χαρακτήρισε πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι το κοινό ακολούθησε τις συμβουλές και τις προτροπές που δόθηκαν, διότι «με την συμβολή όλων αποτράπηκαν ενδεχόμενα δυσάρεστες καταστάσεις».

Είπε ακόμη πως από την στιγμή που ενημερωνόμαστε για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων οφείλουμε όλοι, πολίτες και κρατικές υπηρεσίες, να λαμβάνουμε τα μέτρα μας, γιατί πάντοτε η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία.

Σημειώνεται πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κοπάσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top