Δρόσισε το έδαφος η «Καρμέλ» -  Έφερε το 42% της βροχόπτωσης Δεκεμβρίου σε τρεις μέρες

Δρόσισε το έδαφος η «Καρμέλ» -  Έφερε το 42% της βροχόπτωσης Δεκεμβρίου σε τρεις μέρες

Ευεργετικά λειτούργησαν οι βροχές που έφερε μαζί του το βαρομετρικό χαμηλό «Καρμέλ», οι οποίες ανέβασαν την μέση βροχόπτωση από την αρχή του Δεκέμβρη στο 100% της κανονικής για τον μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές το τελευταίο τριήμερο ανήλθε σχεδόν στο 42% της κανονικής για όλο το μήνα. Ειδικότερα η μέση βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές ανήλθε στα 44 χιλιοστόμετρα (mm) σε σύγκριση με 105,6 mm, που είναι τα ιστορικά στοιχεία 1961 - 1990 από την 1η του μήνα.

Έτσι, η ολική ποσότητα βροχόπτωσης από την 1η Δεκεμβρίου ανήλθε σε 105,4 mm έναντι 105,6 mm που είναι η κανονική.

Ωστόσο, η μέση βροχόπτωση από την 1η Οκτωβρίου (έναρξη υδρολογικού έτους) βρίσκεται στο 74% της κανονικής μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχόπτωσης σε σύγκριση με την κανονική για το μήνα καταγράφονται στον σταθμό του αεροδρομίου Λάρνακας με 169% και ακολουθεί ο σταθμός Φρενάρους με 118% και του Σταυρού της Ψώκας με 116% της κανονικής για τον μήνα.

Η μεγαλύτερη βροχόπτωση κατά το τελευταίο τριήμερο καταγράφηκε στον σταθμό του Σταυρού της Ψώκας με 71 mm (κανονική για το μήνα 161,9mm) και ακολούθησαν τα Πλατάνια με 69,1 mm (185,8mm) και η Πάνω Παναγιά με 60 mm (160,4mm).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.