ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σάλος με fake news ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανσέξουαλ - Αγωγή από την Πρώτη Κυρία

Γαλλία: Σάλος με fake news ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανσέξουαλ - Αγωγή από την Πρώτη Κυρία

Ένα τεράστιο κύμα fake news έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες. Στο στόχαστρο των ψευδών ειδήσεων βρίσκεται η Μπριζίτ Μακρόν, η οποία σύμφωνα με την ψεύτικη φήμη είναι τρανσέξουαλ και ονομάζεται Ζαν Μισέλ Τρονιέ.

Η κυρία Μακρόν έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά των ψευδών ειδήσεων που την συκοφαντούν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της έχει καταθέσει αγωγή, την ώρα που το hashtag #JeanMichelTrogneux, έχει γίνει viral στη χώρα μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες, και πήρε τεράστιες διαστάσεις γύρω στις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Liberation, βασικό ρόλο στη μεγάλη διασπορά αυτού του ψέματος έχουν παίξει ακροδεξιοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα και πολεμούν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ αρνούνται την ύπαρξη του κορονοϊού.

Η Μπριζίτ Μακρόν είναι ο Ζαν-Μισέλ Τρονιέ;
Η επίμαχη ανάρτηση υποστηρίζει ότι η Πρώτη Kυρία της Γαλλίας είναι το άγνωστο αγοράκι Ζαν- Μισέλ Τρονιέ. Μάλιστα στην ανάρτηση τοποθετείται μία παλιά φωτογραφία της κυρίας Μακρόν δίπλα στου μικρού αγοριού.

«Βρήκαμε τα ίχνη της Μπριζίτ, ή Ζαν-Μισέλ-Ανρί Τρονιέ, στην Τουλόν το 1973, όταν ήταν ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου, πριν αλλάζει φύλο και ταυτότητα, γύρω στα τέλη του '80. Αριστερά, το μικρό αγόρι και δεξιά όταν έγινε καθηγήτρια στο γυμνάσιο και ονομαζόταν Μπριζίτ», αναφέρει η ανάρτηση.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde τη συγκεκριμένη φήμη έχει ξεκινήσει η Νατάσα Ρέι, η οποία παρουσιάζεται ως δημοσιογράφος. Δημοσίευσε το εν λόγω ψέμα, στην ακροδεξιά επιθεώρηση «Faits et documents». Το ψεύδος έγινε viral όταν το αναδημοσίευσε στο κανάλι ττου στο YouTube ένα… μέντιουμ ονόματι Αμαντίν Ρέι. Η λέξη «Ζαν-Μισέλ Τρονιέ» έχει διαβαστεί περισσότερες από 66.000 φορές, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη, αυτοαποκαλούμενη δημοσιογράφος επιτίθεται προσωπικά κατά της κυρίας Μακρόν. Στο παρελθόν είχε σχολιάσει στο Facebook την εξωτερική εμφάνιση της συζύγου του προέδρου της Γαλλίας, αναφέροντας ότι μοιάζει με τον εξωγήινο E.T. Πλέον το θέμα έχει πάρει τη δικαστική οδό.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top