ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οργιάζουν» οι φήμες για αντικατάσταση Χριστοδουλίδη στο ΥΠΕΞ – Βολιδοσκόπηση Κασουλίδη από ΠτΔ

«Οργιάζουν» οι φήμες για αντικατάσταση Χριστοδουλίδη στο ΥΠΕΞ – Βολιδοσκόπηση Κασουλίδη από ΠτΔ

Σκέψεις φαίνεται να ζυμώνονται τον τελευταίο μήνα για αντικατάσταση του Νίκου Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το όνομα του Γιαννάκη Κασουλίδη έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στο Προεδρικό. Ο ίδιος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του δημόσια αλλά φήμες τον θέλουν να είναι θετικός σε επιστροφή στο ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου σε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται. Οι αποφάσεις μου λαμβάνονται την ώρα και όποτε πρέπει».

Αφορμή για αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να ήταν η απόφαση του Νίκου Χριστοδουλίδη να μην παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου και άνοιξε ουσιαστικά τον διάλογο για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Φυσικά, όπως έγινε γνωστό ο Υπουργός Εξωτερικών ήταν ομιλητής σε εκδήλωση της Πρεσβείας του Ισραήλ στη Λευκωσία και έστειλε τις θέσεις του γραπτώς.

Η επαλήθευση για αλλαγή σκυτάλης, αναμένεται να γίνει μετά τις 10 Ιανουαρίου, ημερομηνία λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων στον ΔΗΣΥ για τις προεδρικές και εκεί θα διαφανεί εάν ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα είναι μία από αυτές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top